|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

3.4.2007
Festivaalituen uusi hakukierros julkaistu

Lauantaina 31.3.2007 julkaistiin festivaalituen uusi hakukierros. Tämä hakukierros (Call for proposals 09/2007) on suunnattu festivaaleille, jotka ovat 1.11.2007-30.4.2008. Tuen hakuaika päättyy 11.5.2007.

Kun vuoden alussa siirryttiin Media Plus -ohjelmasta Media 2007 -ohjelmaan, niin komissio painotti jälleen, että se pyrkii kaikin tavoin selkeyttämään hakukaavakkeita ja vähentämään byrokratiaa. Tämä tavoite otetaan innolla vastaan ja sen tuloksia on nyt nähtävissä tällä hakukierroksella.

Festivaalituen uudella hakukierroksella ei enää tarvitse täyttää Financial capacity -lomaketta. Sen sijaan nyt hakemukseen kuuluu sivu "Declaration on the honour" (Form B), joka allekirjoitetaan ja todistetaan, että ollaan taloudellisesti kykeneviä viemään hanke läpi.

Festivaalin budjettiin liittyen oman rahoitusosuuden voi nyt selvittää kahdella tavalla. Paras vaihtoehto on, että hakijalla on kirjallinen päätös omasta rahoitusosuudestaan, mutta jos festivaalilla ei vielä sellaista ole, liitetään hakemukseen rahoittajan myöntämä letter of intent tai/ja kopio edellisen vuoden rahoituspäätöksestä.

Tälle hakukierrokselle myös budjettilomaketta on uudistettu siten, että sen täyttäminen pitäisi nyt olla aiempaa helpompaa.

Festivaalituki on enintään 35 000 euroa, ja se kohdistetaan seuraaviin kuluihin:
- Kalustovuokrat
- Viestintä- ja mainoskulut
- Painotuotteet
- Kopioliikenne
- Tekstitys- ja käännöskulut

Muita perusfaktoja festivaalituesta:
- tukea voivat saada festivaalit, joiden ohjelmiston muodostavat pitkät näytelmäelokuvat, lyhytelokuvat, dokumentit, animaatiot tai uusmedia-teokset
- MEDIAn festivaalituki on enintään 50 % hyväksyttävistä kuluista
- pienin haettava summa on 10 000 euroa, suurin mahdollinen tuki 35 000 euroa
- ohjelmistossa oltava elokuvia vähintään 10 Media-ohjelmaan kuuluvasta maasta
Media 2007 -ohjelmaan kuuluvat maat ovat:
Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Tanska, Tsekin tasavalta, Unkari ja Viro
- ohjelmiston elokuvista 70 % oltava eurooppalaisia
- festivaalilla tulee olla yhteistyötä muiden eurooppalaisten festivaalien kanssa

Vaikka hakuehtoihin ei ole tullut suuria sisällöllisiä muutoksia, lukekaa hakuohjeet ajatuksella läpi ja täyttäkää lomakkeet suurella huolellisuudella. Tarkistakaa lopuksi moneen kerta, että kaikki tarvittavat paperit ovat mukana! Muistakaa myös, että tässä tapauksessa "enempi on parempi" eli kertokaa festivaalista, sen oheistapahtumista, ohjelmistosta yms. seikkaperäisesti eli tehkää hakemuksesta myyvä!

Mikäli teillä on tukeen liittyviä kysymyksiä, autamme mielellämme.

Kerstin Degerman ja Inkeri Lundgren
Media Desk Finland

c/o Suomen elokuvasäätiö
Finnish Film Foundation
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Puh. 09 6220 3013 / Kerstin Degerman
Puh. 09 6220 3024/ Inkeri Lundgren
Fax 09 6220 3070
www.mediadesk.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle