|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

13.4.2007
Uusi koulutustuen tukimuoto elokuvakouluille julkaistu

Keskiviikkona 11.4.2007 julkaistiin Media 2007 -ohjelman puitteissa uusi Koulutustuen hakukierros, joka on suunnattu eurooppalaisten elokuvakoulujen verkostoitumista ja opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuutta edistäville hankkeille (Call EACEA 10/07). Hakukierros on kokonaan uusi, vastaavaa ei ole julkaistu aiemmin.

Hakukierroksen tavoitteena on
- parantaa eurooppalaisen audiovisuaalisen alan koulutusta ylipäätään
- rohkaista yhteistyö- ja vaihtohankkeisiin tukemalla eurooppalaisten koulutustahojen verkostoitumista
- lisätä opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuutta Euroopassa.

Hankkeet, jotka voivat hakea tukea, voivat edustaa kolmea eri tematiikkaa:
- käsikirjoitustekniikat: tavoitteena, että käsikirjoittajat voivat parantaa taitojaan perinteisten ja interaktiivisten käsikirjoitusmetodien alueella
- management: tuottajien ammattitaidon vahvistaminen, business skills, tuotanto, levitys, laki- ja sopimusasiat, kansainvälisten markkinoiden tuntemus
- uudet teknologiat: digitaalisuus tuotannoissa, 3D animaatio, HDTV, jälkituotanto, erikoistehosteet, uudet jakelukanavat, uusmedia markkinoinnissa, restauraatio- ja konservointitekniikat

Hakukelpoisia hakemuksia varten hakijoiden tulee koota eri maiden elokuvakouluista tai muista koulutustahoista koostuva ryhmä, joka hakee tukea. Yksi koulu toimii hankkeen koordinaattorina. Hankkeiden osallistujat voivat olla eurooppalaisten elokuvakoulujen opiskelijoita ja opettajia tai muiden koulujen opiskelijoita, kunhan koulutus tähtää toimimiseen audiovisuaalisella alalla.

Hankkeessa tulee olla mukana vähintään kolme eri koulua/organisaatiota vähintään kolmesta eri MEDIA-ohjelman jäsenmaasta. Media-tuki voi olla 50 % hankkeen kustannuksista tai jopa 75 % jos mukana on organisaatio jostakin seuraavista maista (uudet jäsenmaat): Bulgaria, Kypros, Tsekin tasavalta, Viro, Unkari, Latvia, Liettua, Malta, Puola, Romania, Slovakia ja Slovenia. Osallistuvista kouluista koordinaattorin ja yhteensä vähintään kahden tulee olla "higher education institution" eli Suomessa kyseeseen tulevat lähinnä yliopisto-tason koulutus ja ammattikorkeakoulut.

Hanke voi olla pituudeltaan enintään vuoden mittainen ja sen tulee alkaa viimeistään 30.6.2008. Nyt julkaistun hakukierroksen hakuaika päättyy 2.7.2007. Tulokset ovat odotettavissa lokakuussa ja sopimukset allekirjoitetaan viimeistään joulukuussa 2007. Tämän hakukierroksen budjetti on 1 360 000 euroa.

Tiedotustilaisuus uudesta tuesta

EU-komissiossa Brysselissä järjestetään englanninkielinen tiedotustilaisuus (Information Day) koskien tätä uutta hakukierrosta 26.4.2007 klo 14.00-17.30. Tilaisuus pidetään osoitteessa EACEA, rue Colonel Bourg 135/139, 1140 Evere. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua sähköpostitse Natacha Mba Allolle osoitteeseen: natacha.mba-allo@ec.europa.eu. Paikkoja on rajoitetusti, joten paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Toinen tiedotustilaisuus tästä uudesta tuesta järjestetään 23.5.2007 Cannesissa Cannesin elokuvajuhlien aikana. Siitä tarkempaa tietoa huhtikuun aikana komission sivuilla osoitteessa: http://ec.europa.eu/media/training.

Mikäli teillä on tukeen liittyviä kysymyksiä, autamme mielellämme.

Kerstin Degerman ja Inkeri Lundgren
Media Desk Finland

c/o Suomen elokuvasäätiö
Finnish Film Foundation
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Puh. 09 6220 3013 / Kerstin Degerman
Puh. 09 6220 3024/ Inkeri Lundgren
Fax 09 6220 3070
www.mediadesk.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle