|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

26.5.2008

Eurooppalaiset elokuvat voitokkaita Cannesissa

Eurooppalaiset elokuvat olivat tänä vuonna loistavasti edustettuina Cannesissa. Kilpailusarjassa ja muissa virallisissa sarjoissa oli runsaasti Euroopassa tehtyjä elokuvia ja ne juhlivat myös palkintojenjaossa. Cannesin eilen päättyneet elokuvajuhlat olivat menestys usealle MEDIA-tukea saaneelle eurooppalaiselle elokuvalla.

Pääpalkinnon Kultaisen Palmun sai ranskalainen koulumaailmaan sijoittuva elokuva Entre Les Murs, jonka on ohjannut Laurent Cantet. Media-tukea elokuva on saanut 30 000 euroa.

Cannesin Grand Prix -palkinnon sai tänä vuonna italialaisen Matteo Garronen mafiakuvaus Gomorra. Elokuva on saanut Media-tukea 45 000 euroa. Lisäksi kilpailusarjan elokuvista parhaan käsikirjoituksen palkinnon saivat belgialaiset Jean-Pierre ja Luc Dardenne elokuvallaan The Silence of Lorna, jolle on myönnetty 202 500 euroa Media-tukea.

Director´s Forthnight -sarjan road movie Eldorado sai peräti kaksi palkintoa. Belgialaisen Bouli Lannersin ohjaama elokuva sai Europa Cinema Label -palkinnon ja Regards Jeunes -palkinnon. Media-tukea elokuva on saanut 51 466 euroa. Samassa sarjassa palkittiin myös ranskalainen Claire Simonin Le Bureaux de Dieu SCAD-palkinnolla. Media-tukea elokuva on saanut 16 000 euroa.

Kriitikoiden FIPRESCI-palkinto annettiin niin ikää eurooppalaiselle elokuvalle Delta, jonka on ohjannut unkarilainen Kornel Mundruczo. Media-tukea elokuva on saanut 100 000 euroa. Myös Un Certain Regards -sarjan pääpalkinto meni 40 000 euroa Media-tukea saaneelle Sergey Dvortsevoyn elokuvalle Tulpan, joka on usean maan yhteistuotanto, päätuotantomaana Saksa.

Näiden seitsemän Media-tukea saaneen elokuvan lisäksi muita eurooppalaisia palkittuja elokuvia olivat myös:
Il Divo, ohjaus Paolo Sorrentino (Italia), kilpailusarjan Jury Prize
Megatron, ohjaus Marian Crisan (Romania), lyhytelokuvien kilpailusarjan pääpalkinto
Hunger, ohjaus Steve McQueen (Iso-Britannia), Un Certain Regard- sarjan Kultainen Kamera -palkinto
Forbach, ohjaus Claire Burger (Ranska), Cinéfondation-opiskelijaelokuvien sarjan toinen palkinto
Kestomerkitsijät, ohjaus Juho Kuosmanen (Suomi), Cinéfondation-opiskelijaelokuvien sarjan kolmas palkinto

MEDIA-palkinto Viroon

Median hankekehittelytuen marraskuun hakukierroksen parhaana hankkeena Media-palkinnon saajaksi valikoitui virolainen elokuva The Temptation of St. Tony, jonka ohjaaja on Veiko Õunpuu. Media-palkinto oli ohjaaja Õunpuun ja tuottaja Katrin Kissan (Homeless Bob Production) matka Cannesin elokuvajuhlille.

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, etunimi.sukunimi@ses.fi
Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle