|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

25.8.2008

Televisiolevitystuen uusi hakukierros julkaistu

Uusi televisiolevitystuen hakukierros julkaistiin lauantaina 23.8.2008 (Call 20/2008). Tuen hakukriteerit ovat pääosin kuten viime hakukierroksellakin, vain joitakuita pienehköjä muutoksia sääntöihin on tehty.

Tuen hakijana toimii itsenäinen tuotantoyhtiö. Hakukelpoisella televisio-ohjelmalla on vähintään kolme ennakko-ostoon tai yhteistuotantoon sitoutunutta tv-yhtiötä kolmesta erikielisestä maasta. Ohjelman pitää olla vähintään joko 50 minuutin pituinen (fiktiot) tai 25 minuutin pituinen (dokumenttielokuvat ja animaatiot). Komissio on varannut noin 11,4 miljoonaa euroa tv-levitystuen tälle hakukierrokselle.

Hakemuksia arvioidaan pisteytyksen avulla. Pisteytyksen perusteissa painotetaan jatkossa ennakko-ostojen lisäksi projektin alkuperämaata, rahoituksen rakennetta, projektin laatua ja myyntiagentin sitoutumista projektiin sekä yhtiön aikaisempia kansainvälisiä myyntejä edellisen viiden vuoden ajalta. Pisteitä saa myös eurooppalaisen kulttuuriperinnön ja kulttuurin monimuotoisuuden edistämisestä. Pisteytykseen on tehty joitakin muutoksia verrattuna edelliseen hakukierrokseen.

Käytännössä pisteitä jaetaan seuraavasti (0-100):
- Eurooppalainen ulottuvuus ja hankkeen rahoitus - enintään 45 pistettä. (= kanavien ennakko-ostot )
- Kansainvälisen myyntiagentin sitoutuminen hankkeeseen - enintään 10 pistettä
- Hankkeen kansainvälinen potentiaali - enintään 25 pistettä
- Eurooppalaisen kielellisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden edistäminen - enintään 7 pistettä (= kieliversiot)
- Eurooppalaisen kulttuuriperinnön edistäminen - enintään 3 pistettä
- Yhtiön aikaisemmat kv-myynnit edellisen viiden vuoden aikana - enintään 10 pistettä.

Tuki on suunnattu tv-tuotannoille, joten elokuvateatterilevitystä ei hyväksytä, paitsi jos kyseessä on pieni hakijamaa ja kotimainen teatterilevitys ja ohjelman ensilähetys tapahtuu televisiossa. Dokumenttielokuvien kohdalla hyväksytään myös elokuvateatterilevitystä.

Hakijayhtiö voi hakea tuotannolleen Media Plussan TV-levitystukea aikaisintaan kuusi kuukautta ennen varsinaisia kuvauksia ja viimeistään ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tuotanto on hakukelpoinen kun yllämainittujen ehtojen lisäksi vähintään 50 % rahoituksesta on olemassa. Tuen suuruus on enintään 12,5 % tuotantobudjetista fiktioille ja animaatioille ja enintään 20 % dokumenttielokuville. Tuen määrä on enintään 300 000 dokumentille ja 500 000 euroa fiktiolle ja animaatiolle. Tuen maksuaikataulu: Ensimmäinen kuvauspäivä oikeuttaa 40 % tuesta, väliraportti 20 % ja loppuselvitystä vastaan saa loput 40 % tuesta.

Jos tuen määrä ylittää 25 000 euroa, hakijan pitää liittää hakemukseen kopio viimeisestä valmiista tilinpäätöksestä. TV-levitystuen jättöpäivät ovat 14. marraskuuta 2008 ja 27. helmikuuta ja 26. kesäkuuta 2009.

Luento tv-levitystuesta Malmössä
 
Malmössä järjestettävän Nordisk Panorama -festivaalin yhteydessä Ruotsin Media Desk järjestää tilaisuuden, jossa tv-levitystuen käsittelijä Monica Galeriu Brysselin Executive Agencystä kertoo nykyisistä hakukriteereistä ja vastaa tuottajien kysymyksiin. Laita siis muistiin ajankohta: SU 28.9.2008 klo 15-16. Paikkana on Scandic Hotel St. Jörgen, Stora Nygatan 35 ja tarkemmin vielä Nobeltorget, 3. kerros.

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, etunimi.sukunimi@ses.fi
Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024, etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle