|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

28.10.2008

Media-tuetut Niko - lentäjän poika ja Hopeanuolet palkittiin

Suomalainen animaatio ja tv-sarja olivat voittoisia viime lauantaina 25.10.2008, jolloin Niko - lentäjän poika voitti Cinekid lasten- ja nuortenelokuvafestivaalilla Amsterdamissa sekä juryn pääpalkinnon että yleisön äänestämän parhaan elokuvan palkinnon. Samana päivänä myös Auli Mantilan ohjaama tv-sarja Hopeanuolet voitti arvostetun parhaan televisiodraaman Prix Europa -palkinnon Berliinissä.

Nikon kansainvälinen ensi-ilta Cinekid-festivaaleilla

Niko - lentäjän poika voitti hienon tuplapotin Cinekid-festivaaleilla, joka on yksi maailman arvostetuimmista lasten- ja nuorten elokuvafestivaaleista ja järjestettiin nyt 22. kerran. Koskaan aikaisemmin ei sama elokuva ole saanut molempia pääpalkintoja. Tuomariston jakama KPN Cinekid Leeuw: juryn palkinto sekä KPN Cinekid Leeuw: yleisöpalkinto ovat molemmat arvoltaan 15 000 euroa, jolla halutaan kannustaa elokuvantekijöitä tekemään entistä laadukkaampia elokuvia lapsille ja nuorille.

Nikon ohjaajat Kari Juusonen ja Michael Hegner olivat paikalla lauantai-iltana 25.10. vastaanottamassa palkintoja, jotka jakoivat Lisa Wade ja Chérif Zaouali. "Cinekidin voitto oli viesti Nikon korkeasta tasosta ja yleisöä viehättävästä tarinasta. Elokuva sai nyt varsinaisen tulikasteensa koska Cinekid oli elokuvan kansainvälinen ensi-ilta, ensimmäinen kerta kun Niko kohtasi oikean, ei-suomaisen yleisön. Erityisesti yleisöpalkinto kertoo minulle sen, että tavoittelemamme universaali tarina koskettaa ihmisiä", kertoo ohjaaja Kari Juusonen.

Niko - Lentäjän poika animaatiota on kehitetty Median hankekehittelytuella ja sen ovat tuottaneet yhdessä suomalaisyhtiöt Anima Vitae ja Cinemaker. Tuotannossa olivat myös mukana eurooppalaiset animaatiotuotantoyhtiöt: saksalainen Ulysses, A. Film Tanskasta sekä Magma Films Irlannista. Elokuvan tuottajat ovat Petteri Pasanen ja Hannu Tuomainen, käsikirjoittajat Hannu Tuomainen ja Marteinn Thorisson ja ohjaajat Cannes-voittaja Kari Juusonen ja Michael Hegner. Elokuvan levitysoikeudet on myyty yli 100 maahan.

Auli Mantilan Hopeanuolet voitti Prix Europan

Auli Mantilan ohjaama tv-sarja Hopeanuolet on voittanut parhaan televisiodraaman Prix Europa -palkinnon Berliinissä. Palkinto myönnettiin lauantaina 25.10. päättyneillä Prix Europa -festivaaleilla.

Yleisradio ja elokuvayhtiö Aamu ovat tuottaneet tv-sarja Hopeanuolet yhteistyössä. Kehittelyvaiheessa sarja on saanut Median hankekehittelytukea. Sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Kaarina Hazard ja Leea Klemola.

Hopeanuolet kertoo kahden keski-ikäisen naisen vauhdikkaasta automatkasta suomalaisilla maanteillä. Päärooleja esittävät Jaana Saarinen ja Katriina Hyvärinen.

Hopeanuolet esitettiin YLE TV1:ssä vuoden 2007 lokakuussa. Sarja palkittiin Venla-gaalassa parhaasta draamakäsikirjoituksesta. Jaana Saarinen sai roolistaan parhaan naisnäyttelijän Venlan.

Prix Europa on yksi televisio- ja radioalan arvostetuimpia kansainvälisiä kilpailuja. Se järjestettiin nyt 22. kerran. Tänä vuonna festivaalille hyväksyttiin kaikkiaan 213 tuotantoa 31:stä eri Euroopan maasta. (Lähde: YLE Uutiset)

Lisätietoja Niko -lentäjän poikaan liittyen:
www.cinekid.nl/nl/festival/
www.nikomovie.com
www.nordiskfilm.com

Nordisk Film
Manna Katajisto
p. 09 476 44 666
manna.katajisto@nordiskfilm.com

Anima Vitae
Petteri Pasanen
p. 0207 749 815
petteri.pasanen@anima.fi

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013, etunimi.sukunimi@ses.fi
Inkeri Lundgren, puh. 09 62203024, etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle