|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

5.10.2009

TV-levitystuen uusi hakukierros on julkaistu

TV-levitystuki uudistui säännöiltään vuosi sitten. Nyt ei ole hakuehtoihin tullut mitään muutoksia, vaan samat säännöt ovat voimassa kuin viime hakukierroksellakin. Uusi hakukierros on call for proposal 18/2009.

TV-levitystuen hakijana toimii itsenäinen tuotantoyhtiö. Hakukelpoisella televisio-ohjelmalla on vähintään kolme ennakko-ostoon tai yhteistuotantoon sitoutunutta tv-yhtiötä kolmesta erikielisestä maasta. Ohjelman pitää olla vähintään joko 50 minuutin pituinen (fiktiot) tai 25 minuutin pituinen (dokumenttielokuvat ja animaatiot). Komissio on varannut noin 10,4 miljoonaa euroa tv-levitystuelle vuonna 2010.

Hakemuksia arvioidaan pisteytyksen avulla. Pisteytyksen perusteissa painotetaan ennakko-ostojen lisäksi projektin alkuperämaata, rahoituksen rakennetta, projektin laatua ja myyntiagentin sitoutumista projektiin sekä yhtiön aikaisempia kansainvälisiä myyntejä edellisen viiden vuoden aikana. Pisteitä saa myös eurooppalaisen kulttuuriperinnön ja kulttuurin monimuotoisuuden edistämisestä.
Käytännössä pisteitä jaetaan seuraavasti:
- Eurooppalainen ulottuvuus ja hankkeen rahoitus - enintään 40 pistettä. (= kanavien ennakko-ostot )
- Kansainvälisen myyntiagentin sitoutuminen hankkeeseen - enintään 10 pistettä
- Hankkeen kansainvälinen potentiaali - enintään 25 pistettä
- Eurooppalaisen kielellisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden edistäminen - enintään 10 pistettä (= kieliversiot)
- Eurooppalaisen kulttuuriperinnön edistäminen - enintään 5 pistettä
- Yhtiön aikaisemmat kansainväliset tv-myynnit edellisen viiden vuoden aikana - enintään 10 pistettä.

Tuki on suunnattu tv-tuotannoille, joten elokuvateatterilevitystä ei hyväksytä, paitsi jos kyseessä on pieni hakijamaa ja kotimainen teatterilevitys. Ohjelman ensilähetyksen tulee kuitenkin olla televisiossa. Dokumenttielokuvien kohdalla hyväksytään myös elokuvateatterilevitystä.

Hakijayhtiö voi hakea tuotannolleen Media 2007 TV-levitystukea aikaisintaan kuusi kuukautta ennen varsinaisia kuvauksia ja viimeistään ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tuotanto on hakukelpoinen, kun yllämainittujen ehtojen lisäksi vähintään 50 % rahoituksesta on olemassa. Tuen suuruus on enintään 12,5 % tuotantobudjetista fiktioille ja animaatioille ja enintään 20 % dokumenttielokuville. Tuen määrä on enintään 300 000 dokumentille ja 500 000 euroa fiktiolle ja animaatiolle. Tuki maksetaan siten, että ensimmäinen kuvauspäivä oikeuttaa 40 % tuesta, väliraportti 20 % ja loppuselvitystä vastaan saa loput 40 % tuesta.

Jos tuen määrä ylittää 25 000 euroa, hakijan pitää liittää hakemukseen kopio viimeisestä valmiista tilinpäätöksestä.

TV-levitystuen jättöpäivät ovat 27.11.2009, 5.3.2010 ja 28.6.2010.

Lisätietoja myös Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013
Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle