|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

23.9.2010

TV-levitystuen uusi hakukierros julkaistu

TV-levitystuen uusi hakukierros (Call for proposals 20/2010) julkaistiin 15.9.2010. TV-levitystuki on suora tuki, jota ei tarvitse maksaa takaisin. Hakijana toimii itsenäinen tuotantoyhtiö. Hakukelpoisella televisio-ohjelmalla on vähintään kolme ennakko-ostoon tai yhteistuotantoon sitoutunutta tv-yhtiötä kolmesta erikielisestä maasta. Ohjelman pitää olla vähintään joko 50 minuutin pituinen (fiktiot) tai 25 minuutin pituinen (dokumenttielokuvat ja animaatiot). TV-levitystukea on uudistettu niin, että jatkossa voi saada tv-levitystukea sellaisillekin fiktiosarjoille tai animaatiosarjoille, joiden pilottijaksoille on jo aikaisemmin myönnetty tv-levitystukea.

Hakemuksia arvioidaan pisteytyksen avulla. Pisteytyksen maksimi on 100 pistettä. TV-levityshakemukset pisteytetään tv-kanavien lukumäärän, tv-kanavien sitoumuksen tason ja ei-kansallisen rahoituksen osuudella. TV-levitystuen uudessa säännöstössä pisteytystapaa on hiukan yksinkertaistettu ja pienten maiden ja uusien jäsenmaiden TV-kanavista saa jatkossa enemmän arviointipisteitä. Myös tuotantoyhtiön koko ja kansainvälisen rahoituksen eteen tehty työ vaikuttaa lopulliseen pisteytykseen.

Käytännössä pisteitä jaetaan seuraavasti (0-100):
*Eurooppalainen ulottuvuus ja hankkeen rahoitus - enintään 45 pistettä. (= kanavien ennakko-ostot)
*Kansainvälisen myyntiagentin sitoutuminen hankkeeseen - enintään 10 pistettä
*Hankkeen kansainvälinen potentiaali - enintään 25 pistettä
*Eurooppalaisen kielellisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden edistäminen - enintään 7 pistettä (= kieliversiot)
*Eurooppalaisen kulttuuriperinnön edistäminen - enintään 3 pistettä
*Yhtiön aikaisemmat kansainväliset tv-myynnit edellisen viiden vuoden aikana - enintään 10 pistettä.

Tuki on suunnattu tv-tuotannoille, joten elokuvateatterilevitystä ei hyväksytä, paitsi jos kyseessä on pieni hakijamaa ja ohjelma esitetään televisiossa ennen teatterilevitystä. Dokumenttielokuvien kohdalla hyväksytään myös elokuvateatterilevitystä.

Hakijayhtiö voi hakea tuotannolleen Media 2007 TV-levitystukea aikaisintaan kuusi kuukautta ennen varsinaisia kuvauksia ja viimeistään ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tuotanto on hakukelpoinen kun yllämainittujen ehtojen lisäksi vähintään 50 % rahoituksesta on olemassa. Tuen suuruus on enintään 12,5 % tuotantobudjetista fiktioille ja animaatioille ja enintään 20 % dokumenttielokuville. Tuen määrä on enintään 500 000 euroa ohjelmaa kohti fiktioille ja animaatioille, 300 000 euroa dokumentille.

TV-levitystuen budjetti tällä hakukierroksella on 10,4 miljoonaa. Seuraavat hakuajat ovat 15.11.2010, 28.2.2011 ja 20.6.2011.

TV-levitystuen hakuohjeet ja -lomakkeet osoitteessa http://ec.europa.eu/culture/media/programme/producer/tv/index_en.htm

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013
Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle