|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

11.4.2011

Median Koulutustuen uusi hakukierros julkaistu

Media Continuous Training eli koulutustuki elokuva-alan ammattilaisten jatkokoulutuskursseja järjestäville tahoille on julkaistu. Tuen hakuehtoihin ei ole tullut muutoksia, vaan tukea haetaan samaan tapaan kuin ennenkin. Yksi uudistus on kuitenkin tullut ja se koskee hakuohjeita. Ne on julkaistu nyt kattamaan vuodet 2011, 2012 ja 2013, eikä niitä uusita tulevina vuosina. Ainoastaan hakulomake julkaistaan vuosittain erikseen.

Tällä hakukierroksella (Call for proposals 07/2011) on yksi deadline ja se on 15.6.2011.

Tämä hakukierros koskee vuoden pituisia hankkeita, ei Framework Partnership Agreement -sopimuksen piirissä olevia tahoja. Hankkeiden tulee toteutua vuoden 2012 aikana ja niiden maksimikesto on 12 kuukautta.

Perusteet koulutustuen hakemiselle

Koulutustukea myönnetään eurooppalaisille koulutus- ja kurssijärjestäjille, yliopistoille, tuotantoyhtiöille sekä av-alan järjestöille, jotka tarjoavat jatkokoulutusta käsikirjoittamisen, tuottamisen tai uuden teknologian alalta. TV-yhtiöt eivät voi toimia hakijoina, vaan ne voivat osallistua kurssijärjestelyihin partnerin roolissa. Tukea voi saada korkeintaan 60 % verran kokonaiskustannuksista. MEDIA 2007 pyrkii erityisesti tukemaan kouluttajatahojen verkottumista ja yhteistyötä.

MEDIA 2007 myöntämän koulutustuen painopiste on av-alan ammatillisessa jatkokoulutuksessa. Alan vasta valmistuneille suunnattuja European Masters -kursseja tuetaan vain, jos niiden ei ole mahdollista saada muuta EU-tukea. Tuen saaminen edellyttää, että koulutusohjelmiin osallistujien enemmistön tulee olla ulkomaalaisia koulutuksen järjestäjään nähden. Koulutusjärjestäjien täytyy lisäksi toimia yhteistyössä audiovisuaalisen teollisuuden kanssa. Kurssinjärjestäjien täytyy myöntää 15 % osallistujista apuraha, joka kattaa ainakin kurssimaksun, mutta mielellään myös matkakulut.

Hankkeita arvioidaan pisteillä, joita voi saada enintään 100. Arvioinnin kohteina ovat:
1) koulutuksen sisällön laatu, 20 pistettä
2) projektin johtaminen, 20 pistettä
3) audiovisuaalisen alan muiden toimijoiden kanssa tehdyn yhteistyön laatu, 20 pistettä
4) eurooppalainen ulottuvuus, 20 pistettä
5) koulutuksen vaikutus, 20 pistettä

Nyt voimassa oleva hakukierroksen hakemukset tulee lähettää Brysseliin viimeistään 15.6.2011. Päätökset tulevat viimeistään lokakuussa ja sopimukset solmitaan viimeistään joulukuussa 2011.

Koulutustuen hakuohjeet ja hakulomakkeen voi ladata osoitteesta: http://ec.europa.eu/culture/media/programme/training/forms/cont/index_en.htm

Mikäli teillä on tukeen liittyviä kysymyksiä, älkää epäröikö ottaa yhteyttä Media Deskiin.

Lisätietoja saa Media Deskistä:
Kerstin Degerman, puh. 09 6220 3013
Inkeri Lundgren, puh. 09 6220 3024
Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle