|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

4.12.2012

Tallinnan Baltic Event kasvatti suosiotaan


Marraskuun lopussa Tallinnassa Virossa pidettiin kansainvälinen Baltic Event -tapahtuma (25.-28.11.2012), joka on Tallinnan Pimeiden Öiden elokuvafestivaalin oheen syntynyt elokuvamarket. Tapahtuma on Media-ohjelman tukema ja myös Suomen elokuvasäätiö on Baltic Eventin yhteistyökumppani. Baltic Event järjestettiin nyt yhdettätoista kertaa ja tapahtuman suosio kasvaa vuosi vuodelta: tänä vuonna tapahtumaan osallistui noin 250 elokuva-alan ammattilaista ympäri maailmaa, Suomestakin yli 20 tuotantoyhtiötä.

Tapahtuman Co-Production Market -osiossa tuotantoyhtiöt esittelivät kehitteillä olevia hankkeitaan. Mukana oli myös yksi suomalainen hanke, Making Movies Oy:n Kai Norbergin ja Kaarle Ahon tuottama ja Klaus Härön tuleva ohjaus Miekkailija (The Fencer). Valmiiden elokuvien osiossa näytettiin Antti Jokisen Puhdistus, joka osallistui Co-Production Marketiin myös kaksi vuotta sitten etsien silloin yhteistuottajia.

Baltic Eventin B'EST - Producers' Workshop Baltic Bridge East by West -osiossa oli niin ikään yksi suomalainen hanke, tuottaja Liisa Juntusen Napafilmsin elokuva Finka (ohjaus Reetta Aalto), joka sai tapahtuman ansiosta aloitettua neuvottelut mahdollisten yhteistuottajien kanssa. Myös Coming Soon -osiossa oli mukana suomalaisia tulossa olevia tuotantoja, kuten Aku Louhimiehen 8-pallo (Blind Spot Pictures) ja Taru Mäkelän August Fools (Kinosto Oy + yhteistuottajat Tsekistä ja Norjasta). Myös liettualaisessa elokuvassa Santa ja virolaisessa elokuvassa Lisa Limone and Maroc Orange on suomalainen osatuottaja, Santassa Cineworks ja virolaisanimaatiossa Bufo Oy.

Osana Baltic Eventiä järjestettiin myös POWR -workshop, jossa tapahtumaan valitut käsikirjoittajat saivat kahden päivän intensiivisen kehittelyn jälkeen esitellä oman elokuvahankkeensa Baltic Eventin osallistujille. POWRin järjestelyihin osallistuivat Baltian maiden ja Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan Media Deskit. Workshopiin valittiin kahdeksan projektia ja Suomesta mukaan valikoitui kaksi hanketta. Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi olivat mukana hankkeellaan Depression Comedy ja Mari Mantela projektillaan Pykeija. Kummatkin onnistuivat hyvin esityksessään ja saivat hyviä kontakteja tapahtuman ansiosta.

Lisätietoja Baltic Eventistä: http://be.poff.ee/

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle