|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

3.2.2015

Uusi hakukierros pelinkehittelyyn julkaistu!


Viime vuonna julkaistiin ensimmäinen Luova Eurooppa- ohjelman hakukierros, joka oli suunnattu pelien kehittelyyn. Nyt tuolle hakukierrokselle on saatu jatkoa. Uusi hakukierros nimeltään Support for the Development of European Video Games julkaistiin 23.1.2015. Tällä hakukierroksella on yksi hakuaika, joka päättyy 26.3.2015. Tukea voi saada vähintään 10 000 euroa ja enintään 150 000 euroa. Tämän hakukierroksen budjetti on 2,5 miljoonaa euroa.

Tuen perusteet

Hankekehittelytuki peleille on suunnattu pelialan tuotantoyhtiöille, joiden tulee olla vähintään vuoden vanhoja. Tukea voidaan hakea narratiivista tarinankerrontaa sisältävälle pelille, jonka julkaisualusta on vapaa. Tuki kohdistuu pelin kehittelyvaiheeseen, joka voi olla joko konsepti- tai projektikehittelyä, erottelua näiden välilllä ei enää ole, kuten viime hakukierroksella. Luova Eurooppa -ohjelman tuki voi olla enintään 50 % hankkeen kehittelybudjetista, mutta enintään 150 000 euroa. Pelin tuotantovaihe saa alkaa aikaisintaan 8 kuukautta hakemuksen jättämisen jälkeen. Tukea hakevan yhtiön tulee olla tuottanut aiemmin vähintään yksi kaupallisesti julkaistu peli, joka on levitetty 1.1.2013 jälkeen.

Tuessa muutoksia

Viimevuotinen pelituen hakukierros oli supersuosittu: hakemuksia lähetettiin paljon eri puolilta Eurooppaa. Suuren hakemusmäärän ja pienen budjetin takia moni jäi ilman tukea. Iso määrä hakemuksia päätyi myös mappiin "ineligible" eli hakemus ei täyttänyt kaikkia hakukriteereitä. Koska hakukriteereissä tuntui olevan selkeitä sudenkuoppia eli kohtia, jotka olivat hakijoille vaikeita hahmottaa, on nyt uuden hakukierroksen säännöissä pyritty muuttamaan ja selkeyttämään juuri näitä kohtia. Muutoksia on melkoisesti ja tässä niistä keskeisimmät:
- tukea hakevan pelituotantofirman tulee olla vähintään vuoden vanha (aiemmin myös vastaperustettu yhtiö saattoi hakea tukea)
- yhtiön on täytynyt tuottaa viimeisen kahden vuoden aikana (1.1.2013 jälkeen) jokin peli, jotta se voi hakea: henkilökohtaiset krediitit eivät käy
- hakijan tulee todistaa olevansa pelituotantoyhtiö (aiemmin tuotantoyhtiö)
- nyt hakijan ei tarvitse valita hakeeko tukea konsepti- vai projektisuunnitteluun, sillä tämä erittely on poistunut
- listaa niistä peleistä, joille EI voi hakea tukea on tarkennettu ja listaan on lisätty seuraavat pelityypit: puzzle games, memory games, sports games, racing games, running games, rhythm/singing/dancing games, social games, quiz games, party games

Infotilaisuus Suomen elokuvasäätiössä 24.2.2015

Tervetuloa peleille suunnattua hankekehittelytukea koskevaan infotilaisuuteen Suomen elokuvasäätiön neuvotteluhuoneeseen (Kanavakatu 12, 2. kerros) tiistaina 24.2. klo 14.00-15.30. Tilaisuudessa käydään läpi tuen sääntöjä ja varataan aikaa kysymyksille ja keskustelulle. Kahvitarjoilun takia ilmoittautuminen pyydetään 23.2. mennessä osoitteeseen: inkeri.lundgren@ses.fi.

Mikäli haluatte kysyä omasta pelistänne tai tavata meitä jo ennen infotilaisuutta, niin ottakaa yhteyttä ja sovitaan tapaaminen.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
kerstin.degerman@ses.fi
inkeri.lundgren@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle