|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

2.11.2015

Hankekehittelyn Slate funding -hakukierros julkaistu


Hankekehittelytuen Slate funding -hakukierros vuodelle 2016 on julkaistu. Haku on nyt avoinna hakukierroksella EACEA/19/2015 ja hakuaika päättyy 4.2.2016.

Slate funding -tuki on tarkoitettu 3-5 hankkeen kehittelyyn ja sitä voivat hakea itsenäiset tuotantoyhtiöt. Yhtiöiden tulee kuitenkin huomioda, että jos on saanut Slate funding -tuen vuonna 2015, niin silloin ei voi hakea nyt avoinna olevalla hakukierroksella. Jos on saanut Slate funding -tuen 2014 tai aiemmin ja vaikka Slate funding olisi vielä avoinna, niin uutta tukea voi hakea. Huomionarvoista on myös se, että Slate funding -tuki ja yksittäisten hankkeiden kehittelytuki ovat valinnaisia eli yhtiö ei voi hakea molempia, vaan pitää valita jompikumpi.

Slate funding -tukea voi saada minimissään 70 000 euroa ja enimmillään 200 000 euroa. Jos kyseessä on hakemus, joka pitää sisällään ainoastaan dokumentteja, tuen maksimimäärä on 150 000 euroa. Yksittäisen projektin kohdalla tuki voi olla vähintään 10 000 euroa ja enintään 60 000 euroa.

Alalla toimivat ekspertit arvioivat kaikki hakemukset ja pisteyttävät ne. Maksimipistemäärä on 100, mutta lisäksi pienille maille jaetaan lisäpisteitä. Näiden lisäpisteiden kriteereihin on tullut muutos. Aiemmin kaikki muut maat, paitsi viisi suurta (Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Iso-Britannia) saivat 10 automaattista lisäpistettä. Nyt "pienet maat" on jaettu kahteen kategoriaan: 1) tuotantokapasiteetiltaan pienet maat ja 2) tuotantokapasiteetiltaan keskikokoiset maat. Ryhmä 1 saa 10 lisäpistettä ja ryhmä 2 saa 5 lisäpistettä. Suomi kuuluu tässä uudessa jaottelussa ryhmään kaksi ja hakijat saavat näinollen 5 lisäpistettä aiemman 10 sijaan.

Hakuohjeet ja muut lisätiedot löydät täältä: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/development-slate-funding-2016_en

Jos harkitset tai tiedät hakevasi tukea, ota yhteyttä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen ja sovitaan tapaaminen. Hakijoita on nyt oletettavasti melko vähän, joten emme järjestä yleistä infotilaisuutta Slate funding -tuesta.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
kerstin.degerman@ses.fi
inkeri.lundgren@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle