|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

9.12.2015

Uusi hakukierros julkaistu: Audience Development


Yleisötyö- ja elokuvakasvatustuki, jonka Luova Eurooppa -ohjelma lanseerasi vuonna 2014, saa nyt jatkoa. Tuen kolmas hakukierros on juuri julkaistu ja tuella on ensi vuonna yksi hakuaika: 3.3.2016 klo 12.00. Tämän hakukierroksen budjetti on 2,2 miljoonaa euroa eli 0,4 miljoonaa suurempi kuin edellisellä kierroksella.

Keille tuki on tarkoitettu

Tuki on tarkoitettu Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaissa toimiville yrityksille, yhdistyksille, festivaaleille ja organisaatioille, joilla on eri maissa toimivia yhteistyökumppaneita ja heidän kanssaan toteutettava hanke, joka täyttää tuen ehdot.

Mihin tukea voi hakea

Tuki sisältää kaksi erillistä toimintalinjaa. Hakemuksen tulee täyttää jomman kumman alla olevan linjan hakuehdot:
1. elokuvakasvatushankkeet (Film Literacy)
2. yleisötyöhankkeet (Audience Development Events)

1. Elokuvakasvatushankkeet: tämä linja rahoittaa eri maiden toimijoiden yhteisiä elokuvakasvatushankkeita lisätäkseen yhteistyötä, tehokkuutta ja elokuvakasvatuksen eurooppalaista ulottuvuutta ja vahvistaakseen parhaita toimintamalleja.
2. Yleisötyöhankkeilla tarkoitetaan hankkeita, jotka innovatiivisin keinoin pyrkivät saamaan eurooppalaisille elokuville mahdollisimman laajan yleisön ja kohdeyleisönä ovat etenkin nuoret katsojat. Hankkeessa tulee olla vähintään 3 toimijaa kolmesta eri Euroopan maasta ja hankkeen tulee kohdistua vähintään kolmen eri maan yleisöihin.

Tuen ehtona molemmissa toimintalinjoissa on, että hankkeen tulee alkaa 1.7.2016-1.1.2017 ja hanke voi kestää enintään 12 kuukautta.

Paljonko tukea voi saada

Myönnetty tuki voi olla enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Tukea jaettaessa otetaan huomioon jaettavissa olevat varat (2,2 M €) ja tukea hakeneiden hankkeiden luonne ja kulut.

Näin haet tukea

Tämän tuen kuten muidenkin Luova Eurooppa -tukien hakeminen tapahtuu online-hakemuksella.
Tuen englanninkieliset hakuohjeet löydät täältä: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/audience-development-2016_en

Online-hakulomakkeen saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakulomakkeeseen: https://eacea.ec.europa.eu/PPMT/.

Tulosten julkaiseminen

Hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:
Deadline 3.3.2016 --> arviointi maalis-huhtikuu 2016 --> hakijoille tieto toukokuussa 2016 --> sopimuksen allekirjoitus heinäkuussa 2016 --> hankkeen tulee alkaa 1.7.2016-1.1.2017

Kysyttävää?

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä allekirjoittaneisiin. Voit sopia tapaamisen ja tulla kertomaan hankkeestasi tai olla yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
kerstin.degerman@ses.fi
inkeri.lundgren@ses.fi

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle