|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

14.3.2016

Tuki pakolaisten kotoutumishankkeille haettavissa

EU:n Luova Eurooppa -ohjelmassa on käynnistynyt haku hankkeille, joilla tavoitellaan pakolaisten kotoutumisen ja integraation helpottamista. Hakuaika päättyy 28.4.2016.

Rahoitusta voi hakea kulttuuri- ja audiovisuaalisen alan sekä muiden kotoutumista tukevien alojen yhteishankkeille, jotka edistävät pakolaisten kotoutumista eurooppalaisiin yhteisöihin ja vahvistavat esimerkiksi monimuotoisuuden ymmärtämistä, demokraattisia arvoja ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.

Hakijana on organisaatio, joka edustaa kulttuuri- tai audiovisuaalialaa. Hankkeessa on oltava lisäksi mukana vähintään kaksi muuta organisaatiota. Osallistujia tulee olla kahdesta eri maasta. Kulttuuri- ja audiovisuaalialan toimijoiden lisäksi mukaan toivotaan niitä tahoja, jotka suoraan tekevät työtä pakolaisten kanssa. Tavoitteena on, että hankkeiden toimintamalleja ja tuloksia voidaan tehokkaasti jakaa ja hyödyntää myös muualla Euroopassa.

Rahoitettavat hankkeet voivat alkaa aikaisintaan syyskuussa 2016 ja niiden kesto on pisimmillään kaksi vuotta.

Tuki pakolaisten kotoutumishankkeille lyhyesti:

- Hakuaika 10.3. - 28.4.2016
- Haku sulkeutuu 28.4.2016 klo 13 (klo 12.00 CET)
- Haun kokonaisbudjetti 1,6 M€
- Hankkeita rahoitetaan 8-12 kappaletta
- Hankkeen rakenne: 1 hakija/pääjärjestäjä kulttuuri- tai audiovisuaaliselta alalta + 2 kumppania. Hankkeessa on osallistujia vähintään kahdesta eri maasta.
- Hankkeen minimirahoitus 100 000€
- Hankkeen maksimirahoitus 200 000€
- EU-rahoitus voi kattaa korkeintaan 80% kokonaiskustannuksista, näin ollen osallistujien omarahoitusosuus on 20% kokonaiskustannuksista.

Rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuksella Brysselissä toimivasta Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto EACEA:sta. Hakuohjeet ja linkki hakulomakkeeseen: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/creative-europe-cross-sectoral-refugee-integration-projects-2016_en

Suomessa CIMOn ja Suomen Elokuvasäätiön Luova Eurooppa -yhteyspisteet neuvovat kaikissa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
kerstin.degerman@ses.fi
inkeri.lundgren@ses.fi
Facebook: Luova Eurooppa/Media

Takaisin Ajankohtaisten pääsivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle