|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

18.6.2020

Vuosi 2019: MEDIA-tukia hyvin Suomeen

Nyt on kaikki tukipäätökset vuoden 2019 MEDIA-tuista saatu ja vuosi 2019 oli suomalaisittain hyvä. Tukea tuli suomalaisille hakijoille yhteensä 1 794 464 euroa. Parhaimpien vuosien yli kahteen miljoonaan ei viime vuonna ylletty, mutta tämäkin tulos on keskivertoa parempi. Lisäksi tulee ottaa huomioon, että kilpailu tuista on koventunut ja pisterajat nousseet eli tulokseen voidaan olla tyytyväisiä.

Festivaalituen osalta on viime vuosina vakiintunut, että tukea tulee Suomeen kahdelle festivaalille: Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalille ja Sodankylän elokuvajuhlille yhteensä 109 000 euroa. Hankekehittelytukien osalta kilpailu on nykyään todella kovaa, joten kahteenkin tukeen voi olla tyytyväinen. Aikaisemmin suomalaisten dokumenttielokuvien hakemukset ovat menneet hyvin läpi, mutta viime vuosina niiden osuus on jäänyt harmillisen vähiin. Viime vuonna kahdesta tuetusta hankkeesta toinen oli kuitenkin ilahduttavasti dokumenttielokuva. Hankekehittelytuen Slate funding -hakemusten kohdalla meillä on syytä iloita: suomalaiset tuotantoyhtiöt ovat menestyneet Slate-tukien kohdalla vuodesta toiseen hienosti. Vuonna 2019 tukea myönnettiin kolmelle yhtiölle yhteensä 457 000 euroa. Tuettujen hankkeiden joukossa on niin animaatiosarjoja, dokumenttielokuvia kuin fiktioelokuvia ja draamasarjoja.

Vaikka Suomessa on vireää peliteollisuutta, on hankekehittelytuki peleille silti haastava tukimuoto. Tukiehdot ovat sen verran tiukat, että moni hyvä hanke rajautuu sääntöjen ulkopuolelle. Viime vuonna kuitenkin Muro Studios sai tukea hankkeelleen 57 000 euroa. Myös TV-levitystuki on hakijalle vaativa, mutta vuoden 2019 tulos oli loistava: kahdelle yhtiölle tukea yhteensä 554 344 euroa.

Levitystuista automaattisen levitystuen tulos oli hyvä: viidelle yhtiölle yhteensä 327 127 euroa. Harkinnanvaraisen levitystuen uudistuneen hakumenettelyn takia emme voi julkaista listaa tuetuista yhtiöistä ja elokuvista, mutta yhteensä tukea saatiin Suomeen 103 993 euroa.

Europa Cinemas -elokuvateatteriverkostoon kuului vuoden 2019 aikana seitsemän suomalaista eurooppalaisiin elokuviin keskittyvää elokuvateatteria, jotka saivat EU-tukea yhteensä 91 000 euroa. Lisäksi on ilahduttavaa, että Suomen kaltaisella pienellä maalla on myös oma myyntiagentti Yellow Affair Oy, jolle myönnettiin tukea 20 000 euroa.

Lista Suomeen 2019 tulleista tuista: http://www.mediadesk.fi/results/fin2019.shtml

Myös aiempien vuosien päätöslistat löydät nettisivuiltamme www.mediadesk.fi/ajankoht.shtml kohdasta Results.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
kerstin.degerman@ses.fi
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
inkeri.lundgren@ses.fi
Facebook: Luova Eurooppa/Media

Takaisin Ajankohtaisten p??sivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle