|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

29.8.2022

Co-development eli yhteiskehittely on ajankohtainen

Tuotantoyhtiöille suunnattu yhteiskehittelytuki on taas haettavana. Vuoden 2022 hakupäivä on 8. syyskuuta. Tuen hakeminen edellyttää, että tuen hakija on kirjallisesti sopinut haettavan projektin yhteiskehittelystä toisesta maasta tulevan tuotantoyhtiön kanssa. Lisätietoja tuesta löytyy http://www.mediadesk.fi/tuet/hankekehittely_yks.shtml

Vuoden 2021 yhteiskehittelytuen päätökset on julkaistu

Yhteiskehittelytuki julkaistiin ensimmäistä kertaa viime vuonna, ja ensimmäiset päätökset on nyt julkaistu. Hakemuksia kaikista jäsenmaista tuli yhteensä 180 kappaletta, joista 151 hakukelpoista. 61 % hakemuksista oli fiktioita, 24 % dokumentteja ja 15 % animaatioita. Suurimmat tuensaajamaat olivat Ranska, Saksa ja Espanja. Suomalaiset olivat tällä ensimmäisellä kierroksella aktiivisimpia hakijoita, ja myös menestys oli hyvä. Hakijoita oli kymmenkunta, ja myönteisen päätöksen saivat:

Anima Vitae: Trash Monsters (koordinaattorina) 93 321. Suomalainen osuus tuesta on 50 856 €.

Handle Productions: Fluit (koordinaattorina) 180 0000. Suomalainen osuus tuesta on 60 000 €.

Pyjama Films: Bears in the Park (koordinaattorina) 80 000. Suomalainen osuus tuesta on 60 000 €.

Aamu Oy: Land of Ferns (Garagefilm Internationalin partnerina). Suomalainen osuus tuesta on 13 750 €.

Onnea kaikille tuensaajille!

Viime vuoden haun perusteella tuen hakeminen vaatii tarkan työnjaon yhtiöiden välille. Myös taiteellista vastuuta pitäisi pystyä jakamaan, jotta toista yhtiötä ei katsota pelkäksi alihankkijaksi. Monessa läpimenneessä hakemuksessa oli kolmas maa ja yhtiö, mikä tietenkin voi antaa enemmän pisteitä, mutta samalla lisää hallinnollisia haasteita.

Kaikissa Median hakemuksissa pyydetään nykyään kertomaan miten EU:n yleiset tavoitteet (mm. sukupuolten välinen tasa-arvo, kestävä kehitys ja monimuotoisuus) huomioidaan ko. projektin kohdalla. Näihin kysymyksiin kannattaa vastata mahdollisimman kattavasti: ne voivat tuoda tärkeitä pisteitä hakemukselle.

Uuden ohjelmakauden ensimmäinen vuosi on myös tarkoittanut komission Funding & Tenders - portaalin opettelua kaikille osapuolille, hakijoille, Deskeille ja myös Agencyn väelle Brysselisssä. Portaalityöskentelyyn kannattaa varata aikaa, tietenkin hakuvaiheessa, mutta myös sopimuksentekovaiheessa. Tässä ns. GAP-vaiheessa sovitaan yksityiskohtaisesti, miten projekti raportoidaan, ja hakemus viedään tavallaan uudemman kerran portaaliin. Lopun pitäisi sitten olla helpompaa. Raportointi tapahtuu tehdyn työn kautta, ja Media-tukien kohdalla kuluraportointia ei ole.

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013 /Kerstin Degerman
kerstin.degerman@ses.fi
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3024 /Inkeri Lundgren
inkeri.lundgren@ses.fi
Facebook: Luova Eurooppa/Media

Takaisin Ajankohtaisten p??sivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle