|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

AJANKOHTAISTA

18.10.2022

Slate development -hakukierros vuodelle 2023 julkaistu

Luova Eurooppa / Media-ohjelman European Slate Development -hakukierros vuodelle 2023 on julkaistu tänään. Tällä hakukierroksella on yksi hakuaika vuonna 2023: hakuaika päättyy 25.1.2023. Tuen hakuehtoihin ei ole tullut muutoksia edelliseen hakukierrokseen verrattuna.

Millaiset hankkeet ovat hakukelpoisia?

Tuettavat hankkeet voivat olla fiktioita, dokumentteja, animaatioita, tv-sarjoja tai yksittäisiä tv-ohjelmia. Hankkeet voivat olla suunnattuja valkokankaalle, televisioon tai digitaaliseen jakeluun. Myös Virtual Reality -hankkeet kuuluvat tuen piiriin.

Keille tuki on tarkoitettu?


Slate funding -tuki on tarkoitettu 3-5 hankkeen kehittelyyn ja sitä voivat hakea itsenäiset eurooppalaiset tuotantoyhtiöt. Tuotantoyhtiöllä tulee olla suurin osuus hankkeiden oikeuksista.

Tuen hakijalta edellytetään, että tämä on 1.1.2016 jälkeen tuottanut kaksi (kesto vähintään 24 minuuttia) elokuvaa/tv-sarjaa, jotka on levitetty (elokuvateattereissa, televisiossa tai VOD-palvelussa) vähintään kolmessa muussa maassa kuin tuotantoyhtiön kotimaassa. VR-hankkeissa ei ole minuuttirajoituksia.

Yhtiöiden tulee kuitenkin huomioida, että jos yhtiölle on myönnetty Slate funding -tukea edellisen vuoden (2022) hakukierroksella, niin silloin tämä ei voi hakea tukea nyt avoinna olevalla hakukierroksella. Jos on saanut Slate funding -tuen vuonna 2021 tai aiemmin ja vaikka Slate funding olisi vielä avoinna, uutta tukea voi hakea.

Huomionarvoista on myös se, että Slate funding -tuki, yhteiskehittelytuki (Co-development) ja kehittelytuki peleille ovat valinnaisia. Yhtiö voi lähettää vain yhden hakemuksen. Sen sijaan yhtiö voi hakea slate-tukea tai pelitukea ja lisäksi olla saman vuoden hakukierroksella partnerina yhteiskehittelytuen puolella.

Tukea voivat saada:


" fiktio-, animaatio- ja dokumenttielokuvat, joiden minimipituus on 60 minuuttia ja joiden ensisijainen levityskanava on elokuvateatteri
" fiktiot (elokuva tai sarja), joiden vähimmäispituus on 90 minuuttia, animaatiot (elokuva tai sarja), joiden vähimmäispituus on 24 minuuttia ja dokumentit (elokuva tai sarja), joiden vähimmäispituus on 50 minuuttia ja joiden ensisijainen levityskanava on televisio
" fiktio-, animaatio- ja dokumenttihankkeet, joiden ensisijainen levityskanava on digitaalinen esityskanava ja joihin pätevät samat pituusvaatimukset kuin televisiolevityksessä (fiktio vähintään 90 min, animaatio vähintään 24 min ja dokumentti vähintään 50 min)
" virtual reality -hankkeet: ei minimipituusvaatimusta

Tukea hakeville hankkeille on säännöissä myös vaatimus, että ne eivät saa mennä tuotantoon ennen kuin hakemuksen deadlinesta on kulunut vähintään kymmenen kuukautta.

Paljonko tukea voi saada?

Slate development -tuki on määräsumma (lump sum) ja se myönnetään seuraavasti:

Animaatio, one-off 55 000
Animaatio, sarja 60 000
Dokumentti 30 000
Dokumenttisarja 35 000
Fiktio, enintään 5M€ budjetti 45 000
Fiktio, yli 5M€ budjetti 60 000
Fiktiosarja, enintään 5M€ budjetti 55 000
Fiktosarja, 5M-20M€ budjetti 75 000
Fiktiosarja, yli 20M€ budjetti 100 000
Valinnainen lyhytelokuva 10 000 €

Slate funding -hakemukseen voi liittää mukaan myös yhden lyhytelokuvan, jonka kehittelyyn ja tuotantoon voi saada tukea enintään 10 000 euroa. Lyhytelokuva voi olla korkeintaan 20 minuuttia pitkä ja ohjaajan/tekijöiden tulee olla alalla uusia tulokkaita (emerging talents).

Lue lisää European Slate Development -tuesta: http://www.mediadesk.fi/tuet/hankekehittely_slate.shtml

Tuen hakeminen tapahtuu komission Funding & Tenders -portaalissa, josta löytyvät myös hakuohjeet (Call document + muut tarpeelliset ohjeet): https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-search;callCode=null;programCode=CREA2027;programmePeriod=2021%20-%202027;typeCodes=1,0;freeTextSearchKeyword=

Lisätietoja saa Luova Eurooppa -yhteyspisteestä:
Kerstin Degerman, toiminnanjohtaja
puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi
Inkeri Lundgren, tiedottaja
puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi
Anni Rossi, tiedottaja puh. 09 6220 3018, anni.rossi@ses.fi
Facebook: Luova Eurooppa/Media

Takaisin Ajankohtaisten p??sivulleTakaisin ajankohtaisten pääsivulle