|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Access to Markets -tuki

(Call EACEA 31/2018)
(Support for Access to Markets)

Access to Markets -tuki julkaistiin marraskuussa 2018.
Tällä tuella on yksi hakuaika, joka päättyy 7.2.2019. Tuen budjetti tällä vuoden 2019 hakukierroksella on 6,8 miljoonaa euroa. Hankkeiden, joille tukea haetaan, tulee alkaa 1.7.2019-30.6.2020.

EU-komission sivuilta löydät tuen englanninkieliset hakuohjeet ja hakulomakkeen:
https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-access-markets-eacea-2019_en

Keille tuki on tarkoitettu

Access to Markets -tukea voivat hakea eurooppalaiset organisaatiot, jotka voivat olla yksityisiä yrityksiä, voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, yhdistyksiä, hyväntekeväisyysjärjestöjä, säätiöitä, kuntia, kaupunkeja ja muita tahoja, joiden omistuksesta enemmistön omistavat eurooppalaiset (Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaiden kansalaiset). Yksityishenkilö ei voi hakea tukea.

Mihin tuki kohdistuu

Access to Markets -tuen tarkoitus on helpottaa audiovisuaalisen alan toimijoiden verkostoitumista ja yhteistyötä kehitteillä olevien/valmiiden elokuvahankkeiden kanssa. Hankkeiden tulee koskea vähintään yhtä seuraavista kahdesta kohdasta:

1) Eurooppalaisten ammattilaisten pääsy alan markkinoille
(Business to business (physical) markets for European audiovisual professionals)
- Hankkeiden tavoitteena on parantaa eurooppalaisten alan ammattilaisten, hankkeiden ja töiden osallistumista alan marketteihin, jotka voivat olla jossain Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaassa tai muussa maassa. Marketeilla tarkoitetaan tässä yhteistuotanto-tapahtumia, rahoitusfoorumeita, valmiiden elokuvien myyntitapahtumia ja muita vastaavia marketteja.

2) Yhteiset eurooppalaiset myynninedistämistoimet
(Business to business promotional activities of European Works)
- näiden hankkeiden toteuttajia voivat olla pan-eurooppalaiset järjestöt tai verkostot, jotka edustavat vähintään 15 Euroopan maata tai hakijana voi olla myös ryhmittymä, joka koostuu vähintään kolmesta eri toimijasta kolmesta eri Euroopan maasta
- hankkeiden tavoitteena voi olla eurooppalaisten av-alan töiden leviämisen helpottaminen ja alan ammattilaisten verkostoitumisen helpottaminen

Hankkeiden enimmäiskesto on 12 kuukautta.

Paljonko tukea voi saada

Tämä tuki perustuu hankkeen budjettiin ja hakija voi saada tukea enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kuluista. Jos hanke toteutetaan muualla kuin Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaissa, tuki voi olla enimmillään 80 % hyväksyttävistä kuluista.

Uutta tällä hakukierroksella

- Hakukierroksen tukiehdot sisältävä Guidelines -dokumentti on uudistunut. Se jakautuu nyt kahteen osaan, Part A ja Part B. Part A sisältää yleistä tietoa EU-tuen säännöistä ja Part B sisältää tämän hakukierroksen tarkemmat hakuehdot. Myös Guide for applicants -dokumentti kannattaa lukea huolella.
- tällä hakukierroksella tukea voi hakea vain kahden eri alakategorian hankkeille aiemmin kolmen ryhmän sijaan
- hakukierroksen budjetti on nyt 6,8 miljoonaa euroa (7,5 M € vuonna 2018)

Näin haet tukea

Access to Markets -tukea haetaan online-lomakkeella, jonka pääset lataamaan seuraavan sivun kautta: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-access-markets-eacea-2019_en

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:
1) lue ohjeet: Guidelines ja Guide for Applicants - jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa -yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!

2) Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Funding & Tenders Portal (aiemmin nimeltään Participant Portal) -tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home

3) lataa hakemuslomake omalle koneellesi ja aloita hakemuksen täyttäminen. Lomaketta voi täyttää erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!

4) Kun olet täyttänyt lomakkeesta kaikki kohdat ja ladannut lomakkeeseen pyydettävät liitteet, paina VALIDATE. Tarkista vielä, että mitään ei puutu ja lähetä hakemus painamalla lomakkeen lopusta kohtaa SUBMIT. Lähetä hakemus ennen hakuajan umpeutumista (7.2.2019 klo 12.00 CET), mielellään edellisenä päivänä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA! Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi vahvistuksen, että hakemus on tullut perille.

Tulosten julkaiseminen

Deadline 7.2.2019 --> arviointi helmi-toukokuu 2019 --> tieto hakijoille kesäkuussa 2019 -->
sopimuksen allekirjoitus heinä-syyskuu 2019.

Sopimuksen luonne

Tällä hakukierroksella voi hakea tukea yhden vuoden eli korkeintaan 12 kuukauden pituisille hankkeille, joten EU:n kanssa solmittava sopimus on yksivuotinen.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi