|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Automaattinen levitystuki teatterielokuvien levittäjille

(EACEA 18/2016)

(Support for the distribution of non-national European films / The “Automatic Scheme”)

Automaattinen levitystuki on pitkien elokuvien levittäjille suunnattu tuki, joka haetaan jälkikäteen ja tuki perustuu edellisen vuoden (2016) eurooppalaisten elokuvien myyntituloihin.

Automaattisen levitystuen tarkoituksena on tukea eurooppalaisten, ei-kotimaisten elokuvien rajojen yli leviämistä muihin Euroopan maihin. Vuoden 2017 hakukierroksen budjetti on 20,2 miljoonaa euroa.

Tuki on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä "generation"-vaiheessa tukea haetaan edellisenä vuonna levitettyjen eurooppalaisten elokuvien lipunmyynnin perusteella ja toisesssa "reinvestment"-vaiheessa saatu tuki investoidaan uusien elokuvien oikeuksien hankkimiseen, eurooppalaisen elokuvan yhteistuotantoon tai jonkun eurooppalaisen elokuvan markkinointi- ja tiedotuskampanjaan.

Tämän hakukierroksen aikataulu on seuraava:

Vaihe 1: Generation stage: deadline 28.4.2017. Vain yksi hakuaika!
- hakemusten käsittelyaika 6 kuukautta
- hakukierroksen tulosten julkaiseminen: marraskuussa 2017

Vaihe 2: Reinvestment stage: Hakemukset oltava Brysselissä viimeistään 1.8.2018.
- Jos hakemusta ei lähetä ajoisssa, menettää vaiheessa 1 saadun tuen.

Tarkempi aikataulu sen mukaan, mihin tuen investoi:

Moduuli 1: yhteistuotanto
- tuotantosopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 1.8.2017 ja viimeistään 1.8.2018.
- hakemus tulee lähettää Brysseliin kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun tuotantosopimus allekirjoitetaan ja viimeistään 1.8.2018.
- hyväksyttävien kulujen tulee ajoittua aikavälille 1.8.2017-1.2.2020.

Moduuli 2: Minimum Guarantee
- levityssopimus voidaan allekirjoittaa aikaisintaan 1.8.2017
- hakemus tulee lähettää Brysseliin kolmen kuukauden kuluessa siitä, kun sopimus allekirjoitetaan ja viimeistään 1.8.2018.
- hyväksyttäviä sopimusmuotoja ovat deal memo ja lisenssisopimus
- hyväksyttävien kulujen tulee ajoittua aikavälille 1.8.2017-1.2.2020.

Moduuli 3: P & A costs eli markkinointi- ja tiedotuskulut
- elokuvan, johon tuki investoidaan, tulee saada ensi-iltansa teattereissa aikaisintaan 1.8.2017 ja viimeistään 1.8.2019
- hakemus tulee lähettää Brysseliin viimeistään elokuvan ensi-iltapäivänä tai viimeistään 1.8.2018.
- hyväksyttävien kulujen tulee ajoittua aikavälille 1.2.2017-1.8.2020.

Paljonko tukea voi saada

Automaattisen levitystuen tukisumma määräytyy edellisen vuoden lipunmyynnin mukaan. Levittäjä saa tukea 0,60 € per myyty lippu, jos levityksessä ollut elokuva on Ranskasta tai Isosta-Britanniasta, 0,70 €, jos elokuva on Saksasta, Espanjasta tai Italiasta ja 0,90 €, jos elokuva on muista Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaista.

Luova Eurooppa -ohjelman Median alaohjelman jäsenmaat ovat kaikki 28 EU-maata sekä Albania, Bosnia ja Herzegovina, Islanti, Makedonia, Montenegro, Norja ja Serbia. Jäsenmaita on siis yhteensä 35.

Tässä lista kaikista jäsenmaista: Alankomaat, Albania, Belgia, Bosnia ja Herzegovina, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Montenegro, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tsekin tasavalta, Unkari ja Viro. Sveitsi ei toistaiseksi ole mukana, vaan neuvottelut maan liittymisestä ohjelmaan uudestaan ovat kesken.

Tuen maksaminen noudattaa seuraavaa 3 kynnyksen (thresholds) sääntöä:
- tukea saa 18 000 euroon saakka 150 % summasta
- 75 000 euroon saakka 100 % summasta ja
- maksimisummaan 150 000 euroon saakka loppuosasta maksetaan 35 %

Jos tukisumma jää alle 5000 euron, tukea ei makseta, eikä sitä voi siirtää seuraavalle vuodelle.

Näin haet tukea

Automaattista levitystukea haetaan online-lomakkeella, jonka pääset lataamaan seuraavan sivun kautta: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/distribution-automatic-support-2017_en

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

1) Lue hakuohjeet: Guidelines ja Guide for applicants huolella - jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa -yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!

2) Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Participant Portal -tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: http://ec.europa.eu/education/participants/portal

3) lataa hakemuslomake omalle koneellesi ja aloita hakemuksen täyttäminen. Lomaketta voi täyttää erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!

4) Kun olet täyttänyt lomakkeesta kaikki kohdat ja ladannut lomakkeeseen pyydettävät liitteet, paina VALIDATE. Tarkista vielä, että mitään ei puutu ja lähetä hakemus painamalla lomakkeen lopusta kohtaa SUBMIT. Lähetä hakemus ennen hakuajan umpeutumista (28.4.2017 klo 12.00 Brysselin aikaa, CET), mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi