|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Tuki elokuvakasvatukselle (Call for proposals EACEA/14/2017)


(Support for Film Education)

Elokuvakasvatushankkeille suunnattu tuki nimeltään Support for Film Education julkaistiin 14.11.2017. Tällä hakukierroksella on yksi hakuaika, joka umpeutuu 1.3.2018 klo 12.00 Brysselin aikaa.

Hakukierroksen budjetti on 2 miljoonaa euroa. Tällä hakukierroksella tuetaan hankkeita, joiden kesto on 2 vuotta ja jotka alkavat 1.9.2018-1.1.2019.

Tuen englanninkieliset hakuohjeet löydät täältä:
https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-film-education-2018_en

Online-hakulomakkeen saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakulomakkeeseen: https://eacea.ec.europa.eu/PPMT/.

Keille tuki on tarkoitettu

Tuki on tarkoitettu Luova Eurooppa –ohjelman jäsenmaissa toimiville yrityksille, yhdistyksille ja organisaatioille, joilla on eri maissa toimivia yhteistyökumppaneita ja heidän kanssaan toteutettava hanke, joka täyttää tuen ehdot. Vaatimuksena on, että hankkeessa on mukana toimijoita kolmesta eri Euroopan maasta ja kolmelta eri kielialueelta.

Paljonko tukea voi saada

Myönnetty tuki voi olla enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Tukea jaettaessa otetaan huomioon jaettavissa olevat varat ja tukea hakeneiden hankkeiden luonne ja kulut.

Tuen ehtona on, että hankkeen tulee alkaa 1.9.2018–1.1.2019.

Uutta tällä hakukierroksella

- nyt haetaan tukea kahdelle vuodelle, aiemmin tuki oli yksivuotinen
- nyt tuettavien elokuvakasvatushankkeiden kohderyhmäksi on määritelty alle 19-vuotiaat lapset ja nuoret
- hankkeiden tulee perustua merkittävään määrään olemassaolevia eurooppalaisia elokuvia
- hakijaryhmän jäsenistä ainakin kahden tulee olla elokuvakasvatuksen parissa toimivia tahoja

Muilta osin säännöt ovat ennallaan, mutta yllä olevat tarkennukset on tehty tämän hakukierroksen sääntöihin.

Näin haet tukea

Tämän tuen kuten muidenkin Luova Eurooppa –tukien hakeminen tapahtuu online-hakemuksella.

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

  1. soita tai tule käymään Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit, jotta voit olla varma, että hankkeesi on hakukelpoinen
  2. Lue hyvin Guidelines -dokumentti, josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös Guide for Applicants, josta saat lisäohjeita ja tarvittavat linkit. Myös eForm User Guide on hyvä apuväline, kun täytät online-hakulomaketta.
    Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa –yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!
  3. Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU- komission Participant Portal –tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: http://ec.europa.eu/education/participants/portal
  4. Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!
  5. Ennenkuin lähetät hakemuksen, kannattaa käydä näyttämässä hakemusta Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä! Varaa tapaaminen hyvissä ajoin! Autamme mielellämme.
  6. Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Hakemusten arviointi

Hakemus lähetetään EU-komission Luova Eurooppa -yksikköön Brysseliin, mutta tekninen käsittely tapahtuu Toimeenpanovirastossa (EACEA - The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Siellä hakemukset käydään läpi ja puutteelliset hakemukset karsitaan heti alkuunsa ja esim. määräajan jälkeen saapuneet hylätään. Parhaat pisteet saaneille hankkeille myönnetään tukea, kunnes tukisumma on käytetty.

Tulosten julkaiseminen

Hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

    Deadline 1.3.2018 → arviointi maalis–huhtikuu 2018 → hakijoille tieto toukokuussa 2018 → sopimuksen allekirjoitus heinäkuussa 2018 → hankkeen tulee alkaa 1.9.2018–1.1.2019

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi