|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Tuki yleisöpohjan laajentamista varten (EACEA 22/2015)


(Support to Audience Development)

Luova Eurooppa –ohjelma painottaa vahvasti yleisötyön kehittämisen ja elokuvakasvatuksen merkitystä. Painotus näkyy niin Kultuurin kuin Median alaohjelmissa, Median alaohjelmassa myös oman hakukierroksen muodossa. Hakukierros on suunnattu hankkeille, joiden avulla erityisesti nuori yleisö pääsee tutustumaan eurooppalaiseen elokuvaan.

Tuki yleisöpohjan laajentamista varten on tukimuoto, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Tämä hakukierros julkaistiin 30.11.2015 ja sillä on yksi hakuaika, joka päättyy 3.3.2016.

Hakukierroksen budjetti on 2,2 miljoonaa euroa.

Tuen englanninkieliset hakuohjeet löydät täältä:
https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/audience-development-2016_en

Online-hakulomakkeen saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakulomakkeeseen: https://eacea.ec.europa.eu/PPMT/.

Keille tuki on tarkoitettu

Tuki on tarkoitettu Luova Eurooppa –ohjelman jäsenmaissa toimiville yrityksille, yhdistyksille, festivaaleille ja organisaatioille, joilla on eri maissa toimivia yhteistyökumppaneita ja heidän kanssaan toteutettava hanke, joka täyttää tuen ehdot.

Tämä tuki sisältää kaksi erillistä toimintalinjaa, jotka ovat

 • elokuvakasvatus
 • yleisötyö
 1. Elokuvakasvatushankkeissa vaatimuksena on, että hankkeessa on mukana toimijoita kolmesta eri Euroopan maasta ja kolmelta eri kielialueelta.
 2. Yleisötyöhankkeissa vaatimuksena on esitellä hanke, jossa esitetään merkittäviä eurooppalaisia elokuvia eri levityskanavilla. Yleisötyötuki on suunnattu myyntiagenteille, levittäjille, festivaaleille, TV-kanaville, elokuvateattereille, online-palveluille jne.

Paljonko tukea voi saada

Myönnetty tuki voi olla enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Tukea jaettaessa otetaan huomioon jaettavissa olevat varat (2,2 M €) ja tukea hakeneiden hankkeiden luonne ja kulut.

Mihin tukea voi hakea

Tämä tuki sisältää kaksi erillistä toimintalinjaa. Hakemuksen tulee täyttää jomman kumman alla olevan linjan hakuehdot:

 • elokuvakasvatushankkeet (Film Literacy)
 • yleisötyöhankkeet (Audience Development Events)
 1. Elokuvakasvatushankkeet: tämä linja rahoittaa eri maiden toimijoiden yhteisiä elokuvakasvatushankkeita lisätäkseen yhteistyötä, tehokkuutta ja elokuvakasvatuksen eurooppalaista ulottuvuutta ja vahvistaakseen parhaita toimintamalleja.
 2. Yleisötyöhankkeilla tarkoitetaan hankkeita, jotka innovatiivisin keinoin pyrkivät saamaan eurooppalaisille elokuville mahdollisimman laajan yleisön ja kohdeyleisönä ovat etenkin nuoret katsojat. Hankkeessa tulee olla vähintään 3 toimijaa kolmesta eri Euroopan maasta ja hankkeen tulee kohdistua vähintään kolmen eri maan yleisöihin.

Tuen ehtona molemmissa toimintalinjoissa on, että hankkeen tulee alkaa 1.7.2016–1.1.2017.

Näin haet tukea

Tämän tuen kuten muidenkin Luova Eurooppa –tukien hakeminen tapahtuu online-hakemuksella.

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

 1. soita tai tule käymään Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit, jotta voit olla varma, että hankkeesi on hakukelpoinen
 2. Lue hyvin Guidelines -dokumentti, josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös Guide for Applicants, josta saat lisäohjeita ja tarvittavat linkit. Myös eForm Operational User Guide on hyvä apuväline, kun täytät online-hakulomaketta: http://ec.europa.eu/culture/media/media-content/documents/fundings/creative-europe/festivals/proposal-submission-user-guide_version-1-generic.pdf.
  Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa –yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!
 3. Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU- komission Participant Portal –tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: http://ec.europa.eu/education/participants/portal
 4. Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!
 5. Ennenkuin lähetät hakemuksen, kannattaa käydä näyttämässä hakemusta Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä! Varaa tapaaminen hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on vuosien kokemus hakemusten lukemisesta ja näemme helposti sen heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuuden menestyä kovassa kilpailussa.
 6. Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Hakemusten arviointi

Hakemus lähetetään EU-komission Luova Eurooppa -yksikköön Brysseliin, mutta tekninen käsittely tapahtuu Toimeenpanovirastossa (EACEA - The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Siellä hakemukset käydään läpi ja puutteelliset hakemukset karsitaan heti alkuunsa ja esim. määräajan jälkeen saapuneet hylätään. Parhaat pisteet saaneille hankkeille myönnetään tukea, kunnes tukisumma on käytetty.

Tulosten julkaiseminen

Hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

  Deadline 3.3.2016 → arviointi maalis–huhtikuu 2016 → hakijoille tieto toukokuussa 2016 → sopimuksen allekirjoitus heinäkuussa 2016 → hankkeen tulee alkaa 1.7.2016–1.1.2017

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi