|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Hankekehittelytuki: Slate funding -hankekehittelytuki (3–5 hankkeelle) (Call for proposals EACEA/21/2016)

(Support for Content Development, Slate Funding)

Hankekehittelytuen Slate funding -hakukierros vuodelle 2017 julkaistiin 25.11.2016. Haku on nyt avoinna ja hakuaika päättyy 2.2.2017.

Slate funding -tuki on tarkoitettu 3-5 hankkeen kehittelyyn ja sitä voivat hakea itsenäiset tuotantoyhtiöt. Hankkeet voivat olla fiktioita, dokumentteja, animaatioita, tv-sarjoja tai yksittäisiä tv-ohjelmia. Hankkeet voivat olla suunnattuja valkokankaalle, televisioon, digitaaliseen jakeluun ja myös Virtual Reality -hankkeet kuuluvat tuen piiriin.

Yhtiöiden tulee kuitenkin huomioda, että jos on saanut Slate funding -tuen vuonna 2016, niin silloin ei voi hakea nyt avoinna olevalla hakukierroksella. Jos on saanut Slate funding -tuen 2015 tai aiemmin ja vaikka Slate funding olisi vielä avoinna, niin uutta tukea voi hakea. Huomionarvoista on myös se, että Slate funding -tuki ja yksittäisten hankkeiden kehittelytuki ovat valinnaisia eli yhtiö ei voi hakea molempia, vaan pitää valita jompikumpi.

Slate funding -tukea voi saada minimissään 70 000 euroa ja enimmillään 210 000 euroa. Jos kyseessä on hakemus, joka pitää sisällään ainoastaan dokumentteja, tuen maksimimäärä on 150 000 euroa. Yksittäisen projektin kohdalla tuki voi olla vähintään 10 000 euroa ja enintään 60 000 euroa.

Alalla toimivat ekspertit arvioivat kaikki hakemukset ja pisteyttävät ne. Maksimipistemäärä on 100, mutta lisäksi pienille maille jaetaan lisäpisteitä. Lisäpisteiden kriteereissä maat on jaettu kolmeen ryhmään:
1) isot maat (Saksa, Ranska, Italia, Espanja, Iso-Britannia): ei lisäpisteitä
2) tuotantokapasiteetiltaan pienet maat: 10 lisäpistettä
3) tuotantokapasiteetiltaan keskikokoiset maat: 5 lisäpistettä
Suomi kuuluu tässä jaottelussa ryhmään kolme ja hakijat saavat näin ollen 5 lisäpistettä.

Säännöissä uutta tällä hakukierroksella:

- tukea voi 3-5 hankkeen lisäksi saada 10 000 euroa myös yhden lyhytelokuvan tuotantoon. Lyhytelokuva voi olla korkeintaan 20 minuuttia pitkä ja ohjaajan/tekijöiden tulee olla alalla uusia tulokkaita (emerging talents who have not yet made a work that has had commercial distribution and who are looking for guidance and support towards making their first commercial audiovisual work)

Hakuohjeet ja muut lisätiedot löydät täältä: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-development-slate-funding-2017_en

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi