|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Video Games and Immersive Content Development

(CREA-MEDIA-2023-DEVVGIM)

Luova Eurooppa -ohjelman Median alaohjelman yksi keskeinen toiminta-alue on audiovisuaalisten projektien (elokuvat, TV-sarjat, pelit ja VR-hankkeet) kehittely ja tätä tarkoitusta varten myönnettävä tuki. Tukea myönnetään projekteille, joita kehitellään eurooppalaisia ja kansainvälisiä markkinoita varten.

Luova Eurooppa -ohjelman Median alaohjelman pelituen hakukierros vuodelle 2023 julkaistiin 20.10.2022 ja tuella on vuonna 2023 yksi hakuaika, joka päättyy 1.3.2023 klo 17.00 Brysselin aikaa (klo 18.00 Suomen aikaa).

Tämän hakukierroksen budjetti on 6 miljoonaa euroa.

Tuen englanninkieliset nettisivut löytyvät Funding and Tenders Portaalista.

Hakulomakkeen B-osan saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin Funding and Tenders -portaalista. A- ja C-osat täytetään suoraan portaaliin.

Keille tuki on tarkoitettu


Peleille suunnattua hankekehittelytukea voivat hakea itsenäiset eurooppalaiset pelituotantoyhtiöt ja itsenäiset AV-alan tuotantoyhtiöt sekä XR-studiot, jotka ovat aiemmin tuottaneet ainakin yhden (tämän hakukierroksen sääntöjen mukaisen) pelin tai interaktiivisen, immersiivisen kokemuksen/teoksen (immersive content), joka on saanut kaupallisen levityksen 1.1.2020 jälkeen. Hakijayhtiö voi hakea tukea enintään yhdelle hankkeelle tällä hakukierroksella.

Kehittelyssä oleva peli voi olla suunnattu mille vain alustalle, mutta olennaista on, että se on suunnattu kaupalliseen levitykseen. Pelin tai immersiivisen, interaktiivisen teoksen tulee sisältää narratiivista tarinankerrontaa.

Paljonko tukea voi saada


Tällä hakukierroksella voi hakea tukea enintään 150 000 euroa. Tuki on suunnattu pelin kehittelyvaiheen kuluihin (pitää sisällään sekä konsepti- että projektikehittelyn).

Mihin tukea voi hakea


Tuki kohdistuu pelin kehittelyvaiheen kuluihin. Kehittelyvaiheeksi katsotaan hankkeen kaari ideasta ensimmäisen pelattavan prototyypin valmistumiseen (alpha, beta tai trial versio).

Tuen ehtona on, että pelin tuotantovaihe alkaa aikaisintaan kymmenen kuukauden päästä hakemuksen jättämisestä. Tuettavan pelin tulee sisältää narratiivista tarinankerrontaa (in game story telling). Olennaista on myös pelin kaupallinen potentiaali Euroopassa.

Kaiken hankekehittelyn perusta ovat oikeudet. Hakijan täytyy osoittaa, että hänellä on oikeudet kyseiseen hankkeeseen. Se tulee osoittaa sopimuksella käsikirjoittajan tai oikeuksienhaltijan kanssa. Hakijalla täytyy olla suurin osa hankkeeseen liittyvistä oikeuksista.

EU:n tavoitteet kestävän kehityksen, sukupuolten välisen tasa-arvon ja monimuotoisuuden suhteen tulee muistaa kaikissa Luova Eurooppa -ohjelman hakemuksissa.

Keskeiset hakukriteerit on koottu dokumenttiin nimeltä Call document.

Näin haet tukea


Hankekehittelytuen kuten muidenkin Luova Eurooppa -tukien hakeminen tehdään Funding and Tenders -portaalissa.

Ennen kuin täytät hakemuksen, toimi seuraavasti:

1) soita tai tule käymään Luova Eurooppa -yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit, jotta voit olla varma, että hankkeesi on hakukelpoinen.

2) lue huolella yllä mainittu Call Document -hakuohje. Kysy apua Luova Eurooppa -yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!

3) Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Funding & Tenders Portal-tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla.

4) Ennen kuin lähetät hakemuksen, kannattaa olla yhteydessä Luova Eurooppa -yhteyspisteeseen Suomen elokuvasäätiössä! Varaa (online)tapaaminen hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on kokemusta hakemusten lukemisesta ja kykyä arvioida hakemuksesi heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuudet menestyä kovassa kilpailussa.

5) Lähetä hakemus ennen hakuajan umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Hakemusten arviointi


Hakemuksen tekninen käsittely tapahtuu Toimeenpanovirastossa (EACEA - The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency). Siellä hakemukset käydään läpi ja puutteelliset hakemukset karsitaan heti prosessin alussa.

Jokaisen (hakukelpoisen) hakemuksen lukee ja pisteyttää kaksi arvioitsijaa, jotka ovat alan ammattilaisia. Parhaat pisteet saaneille hankkeille myönnetään tukea, kunnes tukisumma on käytetty. Vähimmäisvaatimus tuen saamiselle on kuitenkin 70/100 pistettä.

Tulosten julkaiseminen


Hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti: Deadline 1.3.2023 --> arviointi maalis-heinäkuu 2023 --> hakijoille tieto elokuussa 2023 --> sopimuksen allekirjoitus lokakuussa 2023

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä

ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013, kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024, inkeri.lundgren@ses.fi
Tiedottaja Anni Rossi
puh. 09 6220 3018, anni.rossi@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi