|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Koulutustuki (EACEA/09/2018)

(Support for Training)

Luova Eurooppa -ohjelman Median alaohjelman Koulutustuen uusi hakukierros julkaistiin 1.2.2018. Tuella on vuonna 2018 yksi hakuaika, joka päättyy 26.4.2018 klo 12.00 Brysselin aikaa. Tällä hakukierroksella haetaan tukea kolmelle vuodelle, joten vuonna 2019 ja 2020 ei julkaista uusia hakukierroksia.

Koulutustuen budjetti tällä hakukierroksella on 7,5 miljoonaa euroa.

Keille tuki on tarkoitettu


Koulutustuen tavoitteena on tukea audiovisuaalista jatkokoulutusta järjestäviä eurooppalaisia organisaatioita. Organisaatio, joka hakee tukea, voi olla yksityinen yritys, ei-voittoa tavoitteleva organisaatio, hyväntekeväisyysjärjestö, yhdistys, säätiö, kunta tai koulu. Yksityishenkilö ei voi olla tuenhakija, vaan hakijan tulee olla joku edellä mainituista tahoista. Organisaation tulee olla eurooppalainen ja yli puolet sen omistajista tulee olla jonkun Median alaohjelman jäsenmaan kansalaisia. Jäsenmaita ovat 28 EU-maata sekä Islanti, Norja, Albania, Montenegro, Bosnia ja Herzegovina, Makedonia ja Serbia.

Mihin tuki kohdistuu


Koulutustuki on jaettu kahteen eri kategoriaan ja hakijan tulee valita, kummassa kategoriassa hakee tukea.

Kategoriat ovat:
1) eurooppalaiset kurssit: koulutuskurssien tavoitteena on ammattitaidon syventäminen lähinnä Euroopassa toimivien elokuva-alan ammattilaisten keskuudessa
2) kansainväliset ja alueelliset kurssit: kansainvälisten koulutuskurssien tavoitteena on ammattitaidon syventämisen lisäksi tarjota eurooppalaisille elokuva-alan ammattilaisille tilaisuus verkostoitua ja tehdä yhteistyötä ei-eurooppalaisten kollegoidensa kanssa. Alueellisten kurssien tavoitteena on vahvistaa matalan tuotantokapasiteetin maiden ammattilaisten jatkokoulutusta.

Riippuen siitä, kumman kategorian mukaista koulutusta on järjestämässä, niin EU-tuki voi eurooppalaisten kurssien kohdalla olla enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista ja kansainvälisten ja alueellisten kurssien kohdalla tuki voi olla enintään 80 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista. Suurin osa vuoden 2018 budjetista, joka on 7,5 miljoonaa euroa, käytetään eurooppalaisten kurssien tukemiseen, enintään 20 % tuen kokonaisbudjetista kohdistetaan kansainvälisille kursseille. Budjetista 10 % varataan kursseihin, joiden tavoitteena on vahvistaa matalan tuotantokapasiteetin maiden ammattilaisten jatkokoulutusta.

Keille kurssit on suunnattu


Koulutustuen kurssit on suunattu pääosin eurooppalaisille audiovisuaalisen alan ammattilaisille.

Sääntöjen mukaan tulee kuitenkin huomioida seuraavat reunaehdot:
1) eurooppalaiset kurssit
- kursseille voi hyväksyä osallistujia myös muista kuin Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaista, mutta heidän osuutensa voi olla enintään 20 % kaikista osallistujista
2) kansainväliset kurssit ja alueelliset kurssit (regional actions)
- eurooppalaisten osallistujien lisäksi kurssin osallistujista 35-50 % tulee olla muista kuin Luova Eurooppa -ohjelman jäsenmaista
- alueelliset kurssit on suunnattu seuraavien maiden edustajille: Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Kroatia, Kypros, Tsekin tasavalta, Viro, Kreikka, Unkari, Islanti, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Montenegro, Portugali, Romania, Slovakia ja Slovenia.

Kurssin tulee olla suunnattu audiovisuaalisen alan ammattilaisille, kuten tuottajille, ohjaajille, käsikirjoittajille, käsikirjoituskonsulteille, commissioning editoreille, levittäjille, elokuvateatterien omistajille & muulle henkilökunnalle, myyntiagenteille, uusmedian sisällöntuottajille, animaatioalan ammattilaisille tai jälkituotannon ammattilaisille. Kurssin sisältö voi olla suunnattu myös lakimiehille ja pankkien ja rahoituslaitosten työntekijöille, jotka tekevät työtä elokuva-alan kanssa. Pelialalle suunnatut kurssit ovat myös hakukelpoisia.

Hakukelpoisuus


Kurssinjärjestäjän tulee huomioida hakemuksessaan seuraavat säännöt:
- hakijoita suositellaan tekemään yhteistyötä audiovisuaalisen alan eri toimijoiden kanssa
- kurssin osallistujista enemmistön tulee tulla muualta kuin kurssinjärjestäjän kotimaasta
- tuettavan kurssi voi alkaa aikaisintaan sopimuksen allekirjoituksen jälkeen ja viimeistään 31.8.2019
- koulutus, jolle haetaan tukea, voi kestää enintään 12 kuukautta
- tällä hakukierroksella tukea haetaan kolmeksi vuodeksi eteenpäin (2018-2020), sopimuksen nimi on FPA eli Framework Partnership Agreement

- koulutuksen tulee keskittyä johonkin seuraavista alueista:
1) yleisötyö, kehittely, markkinointi, levitys
2) rahoitus ja johtaminen, rahoituksen hankkiminen
3) hankkeiden kehittely ja tuotanto
4) digitaalisen murroksen tuomat mahdollisuudet ja haasteet

Paljonko tukea voi saada


Koulutustukea hakeva määrittelee itse hankkeensa budjetin mukaan euromäärän, paljonko tukea hakee. Tukisumma voi olla enintään 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista, jos koulutus on suunnattu eurooppalaisille osallistujille ja kansainvälisten ja alueellisten kurssien kohdalla tuki voi olla enintään 80 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista.

Näin haet tukea


Koulutustukea haetaan online-lomakkeella, jonka pääset lataamaan seuraavan sivun kautta: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-training-2018-eacea092018_en

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

1) mene sivulle: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-training-2018-eacea092018_en ja lue siellä olevat ohjeet: Guidelines ja How to Apply - jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa -yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!

2) Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU- komission Participant Portal -tietokantaan ja saada oma koulu/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: http://ec.europa.eu/education/participants/portal

3) lataa hakemuslomake omalle koneellesi ja aloita hakemuksen täyttäminen. Lomaketta voi täyttää erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!

4) Kun olet täyttänyt lomakkeesta kaikki kohdat ja ladannut lomakkeeseen pyydettävät liitteet, paina VALIDATE. Tarkista vielä, että mitään ei puutu ja lähetä hakemus painamalla lomakkeen lopusta kohtaa SUBMIT. Lähetä hakemus ennen hakuajan umpeutumista (26.4.2018 klo 12.00 CET (päivällä, Brysselin aikaa)), mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA! Kun olet lähettänyt hakemuksen, saat sähköpostiisi vahvistuksen, että hakemus on tullut perille.

Tulosten julkaiseminen


Koulutustuen hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:
Hakuaika 26.4.2018 --> hakemusten arviointi touko-heinäkuu 2018 --> hakijoille tieto päätöksistä elokuu 2018 --> sopimusten allekirjoitus syyskuu 2018 --> hankkeet voivat alkaa aikaisintaan syyskuussa 2018 ja viimeistään 31.8.2019

Tuen maksaminen


Tuki maksetaan kahdessa erässä. Ensimmäinen erä on 70 % tuesta ja se maksetaan 30 päivän sisällä sopimuksen allekirjoituksesta. Loput 30 % tuesta maksetaan loppuraportin yhteydessä.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi