|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Televisiolevitystuki (Call EACEA 20/2019)

(Support to Television Programming of Audiovisual European Works)

Televisiolevitystuki on itsenäisille eurooppalaisille tuotantoyhtiöille suunnattua tukea. Tukea voi hakea televisiolevitykseen tarkoitetuille fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuville tai -sarjoille.

Televisiolevitystuen uusin hakukierros julkaistiin 24.9.2019 ja hakukierroksella on kaksi hakuaikaa: 28.11.2019 ja 14.5.2020.

Tämän hakukierroksen budjetti on 13,5 miljoonaa euroa.

Tuen englanninkielisille sivuille pääset tästä: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/tv-programming-2020_en

Online-hakulomakkeen saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakulomakkeisiin: https://eacea.ec.europa.eu/PPMT/.

Keille tuki on tarkoitettu

Televisiolevitystukea voivat hakea itsenäiset eurooppalaiset audiovisuaalisella alalla toimivat tuotantoyhtiöt televisiolevitykseen tarkoitetulle fiktio-, animaatio-, tai dokumenttielokuvalle tai -sarjalle. Tuen saamisen edellytyksenä on, että hankkeen televisio-oikeudet on myyty vähintään kolmen eri Luova Eurooppa -jäsenmaan televisiokanavalle. Hakuehtojen mukaan kanavaksi lasketaan myös VOD- tai SVOD -alustat.

Hakijayhtiöllä täytyy olla hankkeen oikeudet tai jos kyseessä on yhteistuotanto, hakijan tulee olla hankkeen päätuottaja. Yhteistuotannoissa tulee hanke kyetä osoittamaan pääosin eurooppalaiseksi.

Mihin ja paljonko tukea voi saada

Luova Eurooppa -ohjelman tuki televisio-ohjelmille on suunnattu tekeillä olevan hankkeen sääntöjen mukaan kelvollisiin tuotantokuluihin.

Hankkeiden pituudelle on määritelty seuraavat ehdot:

 • draamaelokuvan tai –sarjan vähimmäispituus on 90 minuuttia (tukea voi hakea myös sarjan toiselle tai kolmannelle tuotantokaudelle)
 • animaatio-ohjelman tai –sarjan vähimmäispituus on 24 minuuttia (sarjan yksittäisille jaksoille ei ole pituusmääritelmää)(sarjan jatko-osat eivät kuulu tuen piiriin)
 • yksittäisen dokumentin tai dokumenttisarjan vähimmäispituus on 50 minuuttia (sarjan toinen tai myöhemmät tuotantokaudet eivät kuulu tuen piiriin)

Dokumenteille tukea voi saada enintään 20 % hankkeen tuotantobudjetista ja enimmillään tuki dokumentille voi olla 300 000 euroa. Fiktio- ja animaatiohankkeille tukea voi saada enintään 12,5 % hankkeen tuotantobudjetista ja enintään tuki voi olla 500 000 euroa. Hakija määrittelee itse, paljonko tukea hakee. Summa määrittyy hankkeen tuotantobudjetin mukaan.

Yhteistuotantoina toteutettavien draamasarjojen ensimmäinen tai toinen tuotantokausi, jonka budjetti on yli 10 miljoonaa ja jossa on vähintään 6 jaksoa, voi saada tukea enintään miljoona euroa. Tällä painotuksella halutaan tukea kunnianhimoisia ja korkealaatuisia yhteistuotantoina toteutettavia eurooppalaisia draamasarjoja.

Hakemusten arviointi

Maksimipistemäärä on 100 ja painotukset ovat seuraavat:

 • 0–20 pistettä: Merkityksellisyys ja eurooppalainen lisäarvo: projektin rahoituksen eurooppalainen painotus
 • 0–55 pistettä: Sisällön laatu ja toimet laadun parantamiseksi: projektin, levityksen, markkinoinnin ja promootiostrategian laatu
 • 0–20 pistettä: Valmiin hankkeen levittäminen: TV-kanavien sitoutuminen ja potentiaali kansainvälisen levityksen osalta
 • 0–5 pistettä: Projektin työryhmän laatu: luovan työryhmän ja tuotantotiimin kokemus, potentiaali ja soveltuvuus

Lisäksi annetaan automaattisia lisäpisteitä seuraavasti:
- lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmat (0-16 v.) saavat 5 lisäpistettä
- hakijat, jotka edustavat tuotantokapasiteetiltaan pientä tai keskikokoista maata (kaikki muut maat, paitsi Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa): 5 lisäpistettä

ISAN tai EIDR-numero

Hakukierroksen säännöissä on vaatimus: hakemuksessa tulee kertoa, jos elokuvalla on jo ISAN- tai EIDR -numero (=interoperable standard identifier). Jos hanke saa tukea, niin siinä vaiheessa luokitusnumero täytyy viimeistään hankkia ja numero tulee ilmoittaa viimeistään loppuraportin yhteydessä.

Huomioitavaa

- Hakukierroksen tukiehdot sisältävä Guidelines-dokumentti jakautuu kahteen osaan, Part A ja Part B. Part A sisältää yleistä tietoa EU-tuen säännöistä ja Part B sisältää tämän hakukierroksen tarkemmat hakuehdot. Hyödyllistä luettavaa ovat myös Guide for applicants, FAQ (Frequently Asked Questions ja eForm user guide.

Näin haet tukea

Kaikki hakemukseen liittyvä materiaali lähetetään sähköisessä muodossa hakemuksen liitteenä. Enää ei siis ole mahdollista lähettää LOCeja kaksi viikkoa hakemuksen jälkeen. Uudistuksen pitäisi nopeuttaa hakemusten käsittelyä.

Tuotantoyhtiön tulee hakea tukea viimeistään tuotannon ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tukea ei myönnetä valmiille ohjelmille.

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

 1. soita tai tule käymään Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit, jotta voit olla varma, että hankkeesi on hakukelpoinen
 2. Lue hyvin Guidelines-dokumentti (Part A ja Part B), josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös Guide for Applicants, josta saat lisäohjeita ja tarvittavat linkit. Myös eForm User Guide on hyvä apuväline, kun täytät online-hakulomaketta. Hyödyllistä luettavaa on myös FAQ (Frequently Asked Questions). Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa –yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!
 3. Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Funding & Tenders Portal (aiemmin nimeltään Participant Portal) –tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home
 4. Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!
 5. Ennenkuin lähetät hakemuksen, kannattaa käydä näyttämässä hakemusta Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä! Varaa tapaaminen hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on vuosien kokemus hakemusten lukemisesta ja näemme helposti sen heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuuden menestyä kovassa kilpailussa.
 6. Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Tulosten julkaisu

Televisiolevitystuen hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

 1. Deadline 28.11.2019 → arviointi joulukuu 2019 - huhtikuu 2020 → hakijoille tieto toukokuussa 2020 → sopimuksen allekirjoitus kesäkuussa 2020
 2. Deadline 14.5.2020 → arviointi kesä-syyskuu 2020 → hakijoille tieto lokakuussa 2020 → sopimuksen allekirjoitus marraskuussa 2020

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi