|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

Televisiolevitystuki (EACEA/23/2016)

(Support for Television Programming of Audiovisual European Works)

Televisiolevitystuki on itsenäisille eurooppalaisille tuotantoyhtiöille suunnattua tukea. Tukea voi hakea televisolevitykseen tarkoitetuille fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuville tai -sarjoille.

Televisiolevitystuen uusin hakukierros julkaistiin 23.9.2016 ja hakukierroksella on kaksi hakuaikaa: 24.11.2016 ja 30.5.2017. (Toista deadlinea on helatorstain takia muutettu, eli aiemmin ilmoitettu 25.5.2017 on vaihdettu uuteen deadlineen, joka on 30.5.2017.)

Tämän hakukierroksen budjetti on 12,5 miljoonaa euroa.

Tuen englanninkielisille sivuille pääset tästä: https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/tv-programming-2017_en

Online-hakulomakkeen saat ladattua omalle koneellesi, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakulomakkeisiin: https://eacea.ec.europa.eu/PPMT/.

Keille tuki on tarkoitettu

Televisiolevitystukea voivat hakea itsenäiset eurooppalaiset audiovisuaalisella alalla toimivat tuotantoyhtiöt televisiolevitykseen tarkoitetulle fiktio-, animaatio-, tai dokumenttielokuvalle tai -sarjalle. Tuen saamisen edellytyksenä on, että hankkeen televisio-oikeudet on myyty vähintään kolmen eri Luova Eurooppa -jäsenmaan televisiokanavalle. Hakuehdoissa mainitaan nyt erikseen, että kanavaksi lasketaan myös VOD tai SVOD -alusta.

Hakijayhtiöllä täytyy olla hankkeen oikeudet tai jos kyseessä on yhteistuotanto, hakijan tulee olla hankkeen päätuottaja. Yhteistuotannoissa tulee hanke kyetä osoittamaan pääosin eurooppalaiseksi.

Mihin ja paljonko tukea voi saada

Luova Eurooppa -ohjelman tuki televisio-ohjelmille on suunnattu tekeillä olevan hankkeen sääntöjen mukaan kelvollisiin tuotantokuluihin.

Hankkeiden pituudelle on määritelty seuraavat ehdot:

 • draamaelokuvan tai –sarjan vähimmäispituus on 90 minuuttia
 • animaatio-ohjelman tai –sarjan vähimmäispituus on 24 minuuttia (sarjan yksittäisille jaksoille ei ole pituusmääritelmää)
 • yksittäisen dokumentin tai dokumenttisarjan vähimmäispituus on 50 minuuttia

Dokumenteille tukea voi saada enintään 20 % hankkeen tuotantobudjetista ja enimmillään tuki dokumentille voi olla 300 000 euroa. Fiktio- ja animaatiohankkeille tukea voi saada enintään 12,5 % hankkeen tuotantobudjetista ja enintään tuki voi olla 500 000 euroa. Hakija määrittelee itse, paljonko tukea hakee. Summa määrittyy hankkeen tuotantobudjetin mukaan.

Yhteistuotantoina toteutettavien draamasarjojen ensimmäinen tuotantokausi, jonka budjetti on yli 10 miljoonaa ja jossa on vähintään 6 jaksoa (jakson minimipituus 45 minuuttia), voi saada tukea enintään miljoona euroa. Tällä painotuksella halutaan tukea kunnianhimoisia ja korkealaatuisia yhteistuotantoina toteutettavia eurooppalaisia draamasarjoja. Sääntöjen mukaan vain ensimmäinen tuotantokausi on hakukelpoinen, eivät sarjan jatkokaudet.

Hakemusten arviointi

Maksimipistemäärä on 100 ja painotukset ovat seuraavat:

 • 0–30 pistettä: Merkityksellisyys ja eurooppalainen lisäarvo: projektin potentiaali eurooppalaiseen ja kansainväliseen levitykseen
 • 0–30 pistettä: Sisällön laatu ja toimet laadun parantamiseksi: projektin laatu, eurooppalainen ulottuvuus ja rahoitus
 • 0–30 pistettä: Valmiin elokuvan levitys: levitys- ja markkinointistrategian laatu
 • 0–10 pistettä: Projektin työryhmän laatu: luovan työryhmän ja tuotantotiimin kokemus, potentiaali ja soveltuvuus

Lisäksi annetaan automaattisia lisäpisteitä seuraavasti:
- lapsille ja nuorille suunnatut ohjelmat (0-16 v.) saavat 5 lisäpistettä
- hakijat, jotka edustavat tuotantokapasiteetiltaan pientä tai keskikokoista maata (kaikki muut maat, paitsi Espanja, Iso-Britannia, Italia, Ranska ja Saksa): 5 lisäpistettä

Näin haet tukea

Tukea haetaan online-hakemuksella, joka on kokonaan sähköinen ilman paperiliitteitä. Liitteet toimitetaan vasta siinä vaiheessa, kun hanke on hyväksytty.

Tuotantoyhtiön tulee hakea tukea viimeistään tuotannon ensimmäisenä kuvauspäivänä. Tukea ei myönnetä valmiille ohjelmille.

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

 1. soita tai tule käymään Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit, jotta voit olla varma, että hankkeesi on hakukelpoinen
 2. Lue hyvin Guidelines-dokumentti, josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös How to Apply ja Guide for Applicants, josta saat lisäohjeita ja tarvittavat linkit. Myös eForm User Guide on hyvä apuväline, kun täytät online-hakulomaketta. Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa –yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!
 3. Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU- komission Participant Portal –tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: http://ec.europa.eu/education/participants/portal/desktop/en/organisations/register.html
 4. Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!
 5. Ennenkuin lähetät hakemuksen, kannattaa käydä näyttämässä hakemusta Luova Eurooppa –yhteyspisteessä Suomen elokuvasäätiössä! Varaa tapaaminen hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on vuosien kokemus hakemusten lukemisesta ja näemme helposti sen heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuuden menestyä kovassa kilpailussa.
 6. Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Tulosten julkaisu

Televisiolevitystuen hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

 1. Deadline 24.11.2016 → arviointi joulukuu 2016 - helmikuu 2017 → hakijoille tieto maaliskuussa 2017 → sopimuksen allekirjoitus huhtikuussa 2017
 2. Deadline 30.5.2017 → arviointi kesä-elokuu 2017 → hakijoille tieto syyskuussa 2017 → sopimuksen allekirjoitus lokakuussa 2017

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Inkeri Lundgren
puh. 09 6220 3024
inkeri.lundgren@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi