|   Yleistä
|   Media-tuet
|   Uutisia
|   Kurssit
|   Foorumit
|   Results
|   Yhteystiedot
|   Linkit
|   Svenska
|   English
 

TV and online content

(CREA-MEDIA-2021-TV-ONLINE)

Televisio- ja onlinetuki on itsenäisille eurooppalaisille tuotantoyhtiöille suunnattua tukea. Tukea voi hakea televisio- ja onlinelevitykseen tarkoitetuille fiktio-, dokumentti- tai animaatioelokuville tai -sarjoille. Tuen tavoitteena on lisätä audiovisuaalisten tuottajien valmiuksia kehittää ja tuottaa vahvoja projekteja, joilla on suuria mahdollisuuksia levitä ympäri Eurooppaa ja sen ulkopuolella sekä helpottaa eurooppalaista ja kansainvälistä yhteistuotantoa televisiossa ja verkossa.

Televisio- ja onlinetuen hakukierros julkaistiin 2.6.2021 ja vuoden 2021 hakuaika päättyy 25.8.2021 klo 17 Brysselin aikaa.

Tämän hakukierroksen budjetti on noin 17,6 miljoonaa euroa.

Onlinehakulomake aukeaa, kun olet ensin rekisteröitynyt ja saanut oman PIC-koodin. Tässä linkki rekisteröitymiseen ja hakemuspohjaan: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-search;callCode=null;programCode=CREA2027;programmePeriod=2021%20-%202027;typeCodes=1,0;freeTextSearchKeyword=

Keille tuki on tarkoitettu

Televisiolevitystukea voivat hakea itsenäiset eurooppalaiset audiovisuaalisella alalla toimivat tuotantoyhtiöt televisiolevitykseen tarkoitetulle fiktio-, animaatio-, tai dokumenttielokuvalle tai -sarjalle. Tuen saamisen edellytyksenä on, että hankkeen televisio-oikeudet on myyty vähintään kahden eri Luova Eurooppa -jäsenmaan televisiokanavalle. Hakuehtojen mukaan kanavaksi lasketaan myös VOD- tai SVOD-alustat.

Hakijayhtiöllä täytyy olla hankkeen oikeudet tai jos kyseessä on yhteistuotanto, hakijan tulee olla hankkeen päätuottaja. Yhteistuotannoissa tulee hanke kyetä osoittamaan pääosin eurooppalaiseksi.

Mihin ja paljonko tukea voi saada

Luova Eurooppa -ohjelman tuki televisio-ohjelmille on suunnattu tekeillä olevan hankkeen tuotantokuluihin.

Hankkeiden pituudelle on määritelty seuraavat ehdot:

- draamaelokuvan tai –sarjan vähimmäispituus on 90 minuuttia (tukea voi hakea myös sarjan toiselle tai kolmannelle tuotantokaudelle)

- animaatio-ohjelman tai –sarjan vähimmäispituus on 24 minuuttia (sarjan yksittäisille jaksoille ei ole pituusmääritelmää)

- yksittäisen dokumentin tai dokumenttisarjan vähimmäispituus on 50 minuuttia 

Jatko-osat ovat kaikissa genreissä nyt sallittuja.

Dokumenteille tukea voi saada enintään 300 000 euroa. Animaatiohankkeille tuki on enintään 500 000 euroa. Fiktiohankkeille tukea voi saada enintään 500 000 euroa, jos budjetti on alle 10 miljoonaa euroa, 1 miljoona euroa jos budjetti on 10 miljoonan ja 20 miljoonan välillä ja 2 miljoonaa euroa, jos budjetti on yli 20 miljoonaa euroa.

Tuki on määräsumma (lump sum) ja määritellään tuotantobudjetin mukaan. Tukea saa 15 % rahoitusosuuden perusteella. Kulut jaetaan ns. work packages-järjestelmään. Varsinaista kuluraportointia ei ole.

Hakemukseen tulisi sisältyä myös asianmukaiset strategiat kestävämmän ja ilmastoystävällisemmän tuotannon kehittämiseksi sekä strategiat tasa-arvon, osallisuuden, monimuotoisuuden ja edustavuuden varmistamiseksi kameran edessä ja takana.

Hakemusten arviointi

Maksimipistemäärä on 100 ja painotukset ovat seuraavat:

Hanke ja hakukierroksen tavoitteet (30 pistettä):

0–5 pistettä: Yhteistuotannot
0–5 pistettä: Kestävän kehityksen strategia (hankkeen osalta)
0–5 pistettä: Strategia sukupuolten välisen tasa-arvon saavuttamiseksi (hankkeen osalta)

Hankkeen laatu ja kansainvälinen potentiaali (35 pistettä):

0–15 pistettä: Sisällön laatu
0–5 pistettä: Rahoitus, budjetti ja todennäköisyys että hanke toteutuu
0–15 pistettä: Kansainvälinen potentiaali, yleisömenestys Euroopassa, nuoren yleisön tavoittaminen

Valmiin hankkeen levittäminen (30 pistettä):

0–10 pistettä: Levittäjän sitoutuminen
0–15 pistettä: TV-kanavien sitoutuminen ja potentiaali kansainvälisen levityksen osalta
0–5 pistettä: Promootio- ja markkinointistrategia (5 pistettä)

Project management (0–5 pistettä)

ISAN tai EIDR-numero

Hakemuksessa tulee kertoa, jos elokuvalla on jo ISAN- tai EIDR -numero (=interoperable standard identifier). Jos hanke saa tukea, niin siinä vaiheessa luokitusnumero täytyy viimeistään hankkia ja numero tulee ilmoittaa viimeistään loppuraportin yhteydessä.

Huomioitavaa

Lue koko hakuohje! Hyödyllistä luettavaa ovat myös FAQ (Frequently Asked Questions) ja Online manual! Varaa tarpeeksi aikaa hakemiseen! Komission uuden e-grants -järjestelmän oppiminen vie aikansa.

Näin haet tukea

Hakeminen tapahtuu Funding & Tenders -portaalissa. Printattavaa hakulomaketta ei ole.

Tuotantoyhtiön tulee ajoittaa tuen hakemisen niin, että tuotannon ensimmäinen kuvauspäivää sijoittuu hakukierroksen julkaisupäivän (2.6.2021) jälkeen. Ensimmäinen sallittu kuvauspäivä on siis 3.6.2021. Tukea ei myönnetä valmiille ohjelmille.

Ennen kuin täytät online- hakemuksen, toimi seuraavasti:

Ota yhteyttä Luova Eurooppa –yhteyspisteeseen Suomen elokuvasäätiössä, niin voimme keskustella hankkeestasi ja käydä läpi hakukriteerit.

Lue hyvin Call document -dokumentti, josta selviävät tuen säännöt ja hakukriteerit. Lue myös Online manual josta saat lisäohjeita kun täytät online-hakulomaketta. Hyödyllistä luettavaa on myös FAQ (Frequently Asked Questions). Jos mitään kysymyksiä herää, kysy apua Luova Eurooppa –yhteyspisteestä, olemme täällä hakijoita varten!

Ennen kuin online-hakemuksen täyttäminen on mahdollista, tulee sinun rekisteröityä EU-komission Funding & Tenders Portal (aiemmin nimeltään Participant Portal) –tietokantaan ja saada oma/yhtiökohtainen PIC-numero (Participant Identification Code). Rekisteröityminen täytyy tehdä vain ensimmäisellä kerralla. Ohje PIC-koodin saamiseen löytyy täältä: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/home

Aloita hakemuksen täyttäminen ja tallenna luonnos. Kirjoittamista voi jatkaa erissä, mutta MUISTA TALLENTAA VÄLILLÄ!

 Varaa tapaaminen kanssamme hyvissä ajoin! Autamme mielellämme. Meillä on vuosien kokemus hakemusten lukemisesta ja näemme helposti sen heikkoudet ja vahvuudet ja mahdollisuuden menestyä kovassa kilpailussa.

Lähetä hakemus ennen deadlinen umpeutumista, mielellään edellisenä päivä, jotta vältät viime hetken paniikin. Myös mahdollisten teknisten ongelmien esiintymisen takia ei missään tapauksessa kannata jättää hakemuksen lähettämistä viimeiseen tuntiin, koska jos yhteys ei toimikaan ja hakemus ei mene perille määräaikaan mennessä, on kaikki työ ollut turhaa. OLE AJOISSA!

Tulosten julkaisu

Televisiolevitystuen hakemusten arviointi tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

Deadline 25. elokuuta 2021 --> arviointi syyskuu 2021-helmikuu 2022 --> hakijoille tieto helmikuussa 2022 --> sopimuksen allekirjoitus maalis-toukokuu 2022

Hakuohjeisiin pääsee tutustumaan Euroopan komission Funding and Tenders -portaalissa.

Kaikissa tuen hakemiseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä:

Luova Eurooppa –yhteyspiste / Media
c/o Suomen elokuvasäätiö
Kanavakatu 12
00160 Helsinki
Toiminnanjohtaja Kerstin Degerman
puh. 09 6220 3013
kerstin.degerman@ses.fi
Tiedottaja Anni Rossi
puh. 09 6220 3024
anni.rossi@ses.fi
Tavoitat meidät myös osoitteesta:
media@ses.fi